fLEKKEFJORD: Mannen har erkjent forholdet og saken blir derfor avgjort som en tilståelsessak. Rettssaken er berammet til 13. desember i Lister tingrett.

— Han forklarte seg veldig greit om hendelsen og la ikke skjul på noe, sier lensmann i Flekkefjord, Asbjørn Skåland.

Politiet hadde umiddelbart mistanke om at det kunne dreie seg om fyllekjøring, noe som ble bekreftet av blodprøvene som ble tatt.

— Han hadde 1,54 i promille, sier Skåland.

Mannen har nå status som siktet og kan trolig vente seg en ubetinget fengselsstraff.

Husker ingenting

24-åringen, som hadde vært på fest før han satte seg i bilen, har tidligere opplyst til Fædrelandsvennen at han husker lite av hva som skjedde.

Dette har han også bekreftet i avhør hos politiet.

— Han har gått gjennom hendelsen gang på gang, men husker ingenting. Han husker tilbake til selskapet han deltok i og at han ble lagt inn i helikopteret, sier Skåland.

Ulykken skjedde natt til søndag 28. oktober. Bilen skal da ha kommet gjennom Flekkefjord sentrum i stor fart, før 24-åringen mistet kontrollen og kolliderte med et gjerde. Mondeoen ble stående en liten stund og vippe på kanten, før den falt ned og landet på det gamle jernbanesporet fem-seks meter nedenfor.

Kunne gått verre

Ulykkesstedet ligger like ved en bensinstasjon, og natt til søndag er det mange som beveger seg i dette området. 24-åringen var svært lettet over at ingen andre hadde blitt skadet. Selv pådro han seg flere brudd i nakken, men har fått beskjed av legene om at han trolig slipper varige mén.

— Jeg er bare glad jeg ikke skadet noen andre. Det er det eneste som betyr noe, sa 24-åringen til Fædrelandsvennen noen dager etter ulykken.

Skåland bekrefter at det kunne ha gått mye verre.

— Det er helt klart. Det var lørdag kveld og det er mange som valser rundt i dette området. Det var noen jenter som sto akkurat der ulykken skjedde, men de gikk over til den andre siden av veien like før, sier Skåland.