PÅ JERNBANESPORET: Sjåføren av denne bilen slipper trolig varige skader etter en utforkjøring i Flekkefjord. Foto: Svein Løvland/Avisen Agder

FLEKKEFJORD: — Jeg er bare glad jeg ikke skadet noen andre. Det er det eneste som betyr noe, sier 24-åringen fra Flekkefjord.

Rundt midnatt natt til søndag kjørte han sin egen Ford Mondeo rett gjennom et gjerde og landet på et gammelt jernbanespor fem meter nedenfor veibanen. I lufta tippet bilen rundt slik at den ble liggende opp ned på sporet i Trolldalen ved Flekkefjord sentrum.

— Bilen ble totalskadet. Taket var klemt sammen og fronten var knust, sier lensmann i Flekkefjord, Asbjørn Skåland.

Tre brudd i nakken

Muren er rundt fem meter høy. Sjåføren husker ikke noe fra selve ulykken. Foto: Torbj rn Witz e

24-åringen ble karakterisert som alvorlig skadet etter ulykken. Han ble raskt sendt til Oslo universitetssykehus avdeling Ullevål, hvor han fremdeles lå innlagt mandag. Alt tyder nå på at han slipper unna ulykken uten varige mén.— Jeg har fått tre brudd i nakken. I dag får jeg svar på om de vil operere inn ei skinne, eller om det holder å gå med nakkekrage i noen uker.

— Men du blir trolig helt bra igjen?

— Det er det legen har sagt, sier 24-åringen.

Husker ingenting

Selv husker han ingenting av selve ulykken.

— Det siste jeg husker er at jeg sovnet hos en kamerat. Så våknet jeg opp på Ullevål, sier 24-åringen.

— Husker du at du satte deg i bilen?

— Nei, det gjør jeg ikke.

Den kraftige kollisjonen ble observert av flere vitner. De har forklart at 24-åringen holdt svært høy fart da han kom kjørende langs fylkesvei 44 fra Flekkefjord sentrum.

— Vitnene har forklart at han kjørte over fartsgrensen og ikke klarte svingen, sier Skåland.

Ifølge Skåland skal det ha vært glatt på stedet og 24-åringen skal ha kommet mot en annen bil like før ulykken.

— Det kan ha vært snakk om en unnamanøver, sier Skåland.

- Har vært heldig

Bilen skal ha tatt med seg en lyktestolpe før den traff gjerdet på kanten av fortauet. Deretter ble den stående og vippe på kanten av den fem meter høye muren.

— Gjerdet har heldigvis holdt ham igjen såpass mye at bilen ikke stoppet momentant. Hadde han kjørt i fjellveggen kunne det gått mye verre. Det lange gjerdet ga en slags strikkeffekt. Når bilen fikk overvekt tippet den over kanten og landet på jernbanesporet. 20 meter av gjerdet forsvant samme vei, sier Skåland.

— Han har hatt flaks?

— Ja, han har vært veldig heldig, sier Skåland.

Status som siktet

Lensmannen opplyser at bilen var i god stand og at airbagen ble utløst under sammenstøtet. 24-åringen hadde også bilbelte på seg.

Politiet har sikret seg blodprøver av 24-åringen, noe som innebærer at han nå har status som siktet. Han opplyste til Fædrelandsvennen mandag at han foreløpig ikke har snakket med politiet.

— Det er ganske utrolig at det gikk så bra?

— Jo, men det eneste jeg er opptatt av er at jeg ikke skadet noen, sier mannen.