Overtagelsen av driftsansvaret ble kunngjort på en pressekonferanse mandag formiddag. Det var Lister24 som først omtalte driftsendringen.

— Dette har modnet seg litt hos meg før vi offentliggjorde nyheten for pressen. Vi har en tro på at dette kan bli veldig spennende for Bølgen & Moi, sier Trond Moi til Fædrelandsvennen.

Kjendiskokk Trond Moi overtar driften av Utsikten turisthotell. Foto: Arkiv

Kjendiskokken fra Kvinesdal overtar ansvaret av Hotell Utsikten fra begynnelsen av oktober. Kvindølen er kjent for restaurantkjeden Bølgen & Moi i Norge, i tillegg har han drevet egen restaurant i New York.Moi forteller at også i hotelldriften vil maten ha et sterkt fokus.

— Målet vårt blir å lage et hotell med et levende hjerte på hotellkjøkkenet. Maten blir viktig, alt fra frokost til lunsj til større bryllupsmiddager, sier Moi.

Kostbart hotell

Hotellet har til nå vært eid av Kvinesdal Sparebank, etter at hotellkomplekset i 2009 ble erklært konkurs. Banken har siden da sittet med ansvaret for både hotelldriften og eiendommen.

Ifølge Avisen Agder er banksjef Svein Hermansen i Kvinesdal Sparebank svært fornøyd med avtalen som er inngått.

Driften av Utsikten Hotell har blitt en kostbar affære for lokalbanken.

I 2014 gikk driftsselskapet i underskudd med en halv million kroner. Eiendomsselskapet, som følgelig ikke hadde inntekter, havnet på minus 1,6 millioner, og gjelden til banken stod på stedet hvil.

Tror på investeringen

Til tross for den negative fortiden, lar ikke kokken seg skremme av det. Han ser på overtagelsen som et kupp.

— Jeg ser på det som å kjøpe en bil som noen ikke klarte å holde i stand, og som jeg nå overtar for å pusse opp. Man blir ekstra fornøyd, fordi man får mer enn det man betaler, sier han, og legger til at det blir lite å gjøre for å sette et Bølgen & Moi-preg på hotellet.

— Hotellet er moderne, med flott utsikt fra alle rommene. Det er en god investering som jeg har tro på. Hvis ikke hadde jeg ikke tatt over driften, sier Moi.

Moi opplyser at han kun tar over hotelldriften og ikke selve eiendommen. Han tar over hotellet sammen med Kronengruppen, en familie av overnattings- og serveringssteder i blant annet Stavanger, Jæren og nå på Utsikten. Sparebanken i Kvinesdal vil fortsatt stå oppført som eier av eiendommen.

Endrer hotellnavnet

Med skiftet endrer også hotellet navn til "The Bølgen & Moi hotel". Ifølge kokken skal hotellet fortsatt gå under navnet "Utsikten", men forklarer at det offisielle navnet endres.

— Vi velger likevel å kalle det Bølgen & Moi for å sette vårt navn på det. Det viser at vi virkelig går inn for å lage noe som er nytt og spennende. Å ha merkenavnet på hotellet tror jeg gir et viktig signal til folket, sier Moi.