— Jeg har spilt en del Tippeliga før, jeg har erfaring og kan også bekle en backrolle, jeg er høy og har ok fart, sier Jørgen Hammer i en pressemelding fra Start.

24-åringen kommer fra Stabæk, hvor det tidligere i dag ble klart at han var fristilt fra kontrakten.

Hammer har signert en kontrakt ut denne sesongen.

Lite spilletid

- Vi har hentet Jørgen for å øke konkuranssen i forsvaret og for å heve kvaliteten i laget. Jørgen er en utadvent type, som også har mye å bidra med utenfor banen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Hammer har slitt benken for Stabæk i år, og kun fått ett innhopp i eliteserien. Totalt har han fått 60 kamper i eliteserien siden debuten for Bærumsklubben i 2010. — Det var lite som tydet på at det ville bli mer spilletid på meg i Stabæk i nær fremtid, så dette er riktig tidspunkt å skifte klubb på, sier Hammer til Stabæks nettsider.

- Har fulgt Start tett

— Det er veldig mange gode spillere her. Jeg har fulgt Start tett gjennom sesongen og sett kampene. Jeg tror det er litt mangel på selvtillit akkuratt nå, men jeg tror mange vil heve seg hvis vi får tilbake gløden,sier Hammer.

— Vi er blitt enige med Jørgen om terminering av hans avtale. Vi takker Jørgen for innsatsen i Stabæk-trøya gjennom flere sesonger og ønsker han lykke til videre, sier sportssjef Inge André Olsen til Stabæks nettsider.