— Vi var spesielt spente på hvordan det ville gå når de skulle være sammen med de to store hanntigerne for første gang. Vi lot dem først hilse på hverandre inne, og da det gikk knirkefritt bestemte vi oss for å åpne porten til den store innhengningen. Tigerungenes møte med både hanntigerne og uteområdet gikk over all forventning, sier dyrepasser Hilde Sangesland Strædet.

Tigerungene så ut til å storkose seg ute i det fri. Denne går nesten i ett med naturen. Foto: Torbjørn Witzøe

Da jernporten ut til innhengningen ble åpnet, kom først et av de voksne kattedyrene ut. Etter litt nøling kom de fire små ut på rad og rekke — skjønt så veldig små er de ikke lenger. Tigerungene har i snitt lagt på seg én kilo i uka. En voksen sibirsk tiger kan veie opp mot 300 kilo.

Utvikler seg fort

Hilde Sangesland Strædet har fulgt tigerungene fra dag én. Det var hun som først så dem, da hun kom på jobb tidlig om morgenen på nasjonaldagen.

Tiger008.JPG

— Det har vært utrolig gøy å følge dem fra de var bittesmå og fram til i dag. Nå har de fått kraftige klør og tenner, og har begynt å lekesloss med hverandre. Hannen, som heter Amur, er den tillitsfulle som også liker å utforske ting. Jentene Taiga, Tundra og Angara er mer forsiktige, sier hun.

Valuta for pengene

— Tigerne og Hakkebakkeskogen var det vi aller helst hadde lyst til å se, og det var jo en positiv overraskelse at tigerungene kom ut for første gang akkurat i dag. Tigerne er virkelig noen flotte dyr, sier Hilda Jensen fra Arendal.

Tiger001.JPG

Mandag hadde hun fri fra jobb, og hadde tatt med seg døtrene Emily (3) og Ine (7) til Dyreparken. Jentene viste stor interesse for tigerungene på den andre siden av det høye gittergjerdet.

Med i avlsprogram

De sibirske tigerne i Dyreparken er med i et verdensomspennende avlsprogram, som skal bidra til at den truede dyrearten ikke skal bli utryddet. Noen, eventuelt alle tigerungene som ble født 17. mai vil derfor senere bli overflyttet til andre dyreparker.

— Vi vet ikke om vi får beholde en eller to av dem her, men de vil minst være her ett års tid, sier Hilde Sangesland Strædet.