— Jeg synes det er kjempefint at vi har fått dette til på så kort tid, sier Lars Vagle.

Rennet ble arrangert første gang for to år siden da det samlet over 500 deltakere. I fjor måtte de nøye seg med 400, men når etternølerne har meldt seg på, regner Vagle med 450 deltakere i år til løpet som har start og mål på Ådneram - det vil si ei mil lenger opp enn Sinnes hvor målområdet er i Sesilåmi.

- Kompakt løype

— Vi prøver å levere et arrangement som har detaljene vi liker. Det vil si at det må være litt fin løype, at den skal være kompakt med start og mål på samme plass, og dessuten passerer løperne målområdet halvveis slik at folk kan se på. I tillegg er det lagt opp slik at folk slipper overnatting, sier Vagle.

— Har dere en plan om å vokse enda mer?

— Vi konsentrerer oss om å lage et renn med gode detaljer og kvalitet, og så får de som liker det komme. Ramler vi ned i 100, så pakker vi nok sammen, men 500 er et veldig fint tall, svarer rennlederen.

Løperne kommer hovedsakelig fra kyststrekningen Haugesund i nord til Flekkefjord i sør foruten fra Sirdals-traktene. Mange bruker det som oppkjøring mot Sesilåmi 14. mars.

- Vanskelige smøreforhold

— I år stiller også Audun Laugaland, som var nær ved å vinne Vasaloppet, på startstreken. Han bruker det som oppkjøring mot Vasaloppet neste helg, sier Vagle.

Han forteller at de har tatt høyde for dårlige værmeldinger, og at de dagen før har mulighet til flytte rennet fra lørdag til søndag hvis været ser ut til å slå seg vrangt. Men i år går det på lørdag som planlagt.

— De melder 7-10 sekundmeter vind, og blir det ti, så kjenner du det. Dessuten ser det ut til å bli 0-1 plussgrad med vanskelige smøreforhold og muligens rubbeføre, sier Vagle.