— Det skulle ikke forundre meg om det blir satt ny løyperekord. Løypa ser veldig bra ut, og det er meldt fine forhold i morgen med overskyet og greit vær, sier rennleder for Sirdal skimaraton, Kenneth Idland.

Søndag klokka 10.30 er det fellesstart i klassisk stil for både 23 kilometer (halvmaraton) og 45 kilometer (helmaraton) på Ådneram i Sirdal. Om lag 400 skientusiaster har meldt seg på i den tredje utgaven av Sirdal skimaraton. Blant dem er Torgeir Nevland fra arrangørklubben Gjesdal IL, som satte løyperekord da han vant fjorårets helmaraton. Da deltok rekordmange 460 i rennet.

Vil gjenskape fjorårsstemning

— Det er forståelig at deltakerantallet er noe lavere i år, med den dårlige vinteren vi har hatt. Rennet er uansett kommet for å bli, og vi håper vi kan gjenskape den flotte atmosfæren og stemningen som vi hadde i fjor, poengterer Idland.

Første halvdel av rennet er lagt til Flatstøldalen, mens midtpunktet er nær «Frikvarteret» (Rovernes beredskapsstasjon) og andre halvdel er opp til Lysebotn-veien. Den 23 kilometer lange løypetraseen gjennomføres om nevnt én eller to ganger.

Se video av renntraseen

— Det er stabile værforhold her på Ådneram og med under 200 meters høydeforskjell på høyeste og laveste punkt er det ikke snakk om store temperaturforskjeller, påpeker Idland.

denne videoen, som ble laget i fjor vinter, får du en gjennomgang av renntraseen til Sirdal skimaraton.