— Det har blitt mange negative presseoppslag om den dårlige kvinnerepresentasjonen, så det var gøy at vi nå var såpass mange kvinner som kom inn i kommunestyret, sier Margrethe Handeland (Sp).

Populær kvinne

36-åringen, som arbeider som veterinær i Eiken, var den politikeren i Hægebostad som fikk flest kumuleringer og slengere. De fire andre kvinnene som får plass i det nye kommunestyret i Hægebostad er Mona Flottorp (Sp), Janne Nøkland Haddeland (H), Kirsten Svensson (H) og Margot Synnøve Bryggeså (Ap).

— Vi må vel si oss godt fornøyd med en kvinnerepresentasjon på 33 prosent, selv om målet var 40 prosent. Kanskje hjalp det at flere kvinnelige kandidater gikk ut i lokalavisa og sa klart ifra at de ønsket å bli valgt, og ikke bare var ført opp fordi de var kvinner, sier Janne Nøkland Haddeland.

Mye i media

Ordfører Ånen Werdal jubler også, og mener det aldri tidligere har vært en så stor kvinneandel i kommunestyret som 33 prosent. Han har ikke tall på hvor mange journalister han har måtte gi kommentarer til for den dårlige kvinnerepresentasjonen ved forrige valg.

Kommunestyret i Hægebostad reduseres nå fra 21 til 15 folkevalgte.