ARENDAL: Voldtekten skal ha blitt gjennomført i et portrom i Arendal sentrum natt til søndag. Ved 5-tiden mandag morgen ble en 23-årig mann pågrepet av politiet, etter at han var pekt ut som gjerningsmannen av offeret. De to skal være bekjente.

Etter at 19-åringen var avhørt mandag kveld besluttet politiet å begjære 23-åringen varetektsfengslet. Aust-Agder tingrett tok i går begjæringen til følge, og besluttet at mannen kan holdes fengslet i inntil fire uker.

Forsøkte å komme seg unna

Retten har lagt avgjørende vekt på 19-åringens forklaring. Kvinnen har i avhør fortalt at 23-åringen presset henne opp mot en vegg og deretter ned på bakken. Til tross for at hun ropte nei flere ganger og forsøkte å vri seg unna skal 23-åringen ha gjennomført samleie med henne. Hun skal også ha forsøkt å bite 23-åringen.

23-åringen har i avhør benektet å ha voldtatt kvinnen. I retten erkjente han ikke straffskyld, og fastholdt forklaringene han har gitt i politiavhør. I avhør har han erkjent å ha befølt kvinnen, men avviste at han har gjort noe mot hennes vilje.

Ifølge fengslingskjennelsen blir riktigheten av 19-åringens forklaring støttet av andre bevis i saken. Kvinnen ble undersøkt på voldtektsmottaket i Arendal senere samme natt, hvor det ble påvist ferske sår flere steder på kroppen.

Isoleres i to uker

Politiet har også avhørt 19-åringens venninne, som har forklart at hun møtte 19-åringen like etter at voldtekten skal ha funnet sted. Offeret skal da ha grått og var kun i stand til å forklare seg i stikkordsform.

Retten kom frem til at det foreligger en konkret fare for bevisforspillelse, ettersom det skal foretas flere avhør i saken. Det ble derfor besluttet at 23-åringen kan holdes i fullstendig isolasjon i inntil to uker, slik at han ikke kan kommunisere med vitner via andre innsatte.