-Vi hadde sett noen lignende på Youtube, og ville prøve om det kunne fungere. Og det gjorde det jo, sier Ingve Flikka.

Flekkefjæringen som var den som filmet det hele, forklarer hvordan han sammen med Espen Netland og Stein Ivar Sinnes gikk fram for å flå elgen.

-Vi flådde først av skinnet rundt beina og buken, og festet deretter dyret i garasjetaket. Så bandt vi skinnet fast i bilens tilhengerfeste, og ga full gass. Skinnet kom fint av uten at det fulgte med kjøtt, forteller Ingve Flikka.

Under overskriften «Vi flår elg, effektivt, 3 sekunder» la han søndag kveld ut videoklippet. 12 timer senere hadde over hundre av Facebook-vennene hans gitt filmsnutten tommelen opp.

Vinning opp i spinning

-Nå skal det sies at det tok en del tid å rigge klart dyret, så det hadde nok gått like raskt å flå det med kniv på gammelmåten. Jeg vet også at flere har gode erfaringer med å feste skinnet til en krok i gulvet, for så å heise elgskrotten opp i taket med vinsj, sier Ingve Flikka.

Tidlig jakt i Sirdal

Elgjakta startet 25. september i Sirdal, og i helga skjøt jaktkameratene til Ingve Flikka tre kalver på henholdsvis Lindeland og Oftedal. Det var kalven som ble skutt på Lindeland som ble flådd ved hjelp av bil.

Ingve Flikka som er politi av yrke, er kjent som en ivrig jeger. Det går for det meste i hjort og rådyr, men han kom også nylig tilbake fra ei ukes rypejakt i Finnmark.

Ga ut jaktfilm

For noen år tilbake gan han sammen jaktkameraten Magnus O. Bjelland seg bemerket med å produsere en film om deres usminkede jaktopplevelser. Filmen som ble solgt over hele landet viser blant annet 20 fellinger av dyr, og blir flere steder blitt benyttet under jegerprøveopplæring.