BIRKENES: — Vi har foreløpig ikke fått inn noen søknader om fellling av denne ulven, forteller nestleder Kåre Gunnar Fløystad i rovviltnemnda region 2 (Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud).

Søndag ble familien Dalene vitne til at en ulv angrep elghunden deres, Anja, i Birkenes. Ulven ble skremt vekk, da menneskene nærmet seg.

Men den hadde allerede etterlatt seg ett kraftig bitt i ryggen på elghunden, som måtte behandles hos veterinær.Etter at ulven stakk av fra familien Dalene har ingen sett den.

Én sikker observasjon

— Dette er den eneste sikre observasjonen vi har av ulven i Birkenes. Så vi vet ikke om den fremdeles er i området eller om den har forsvunnet over skog og hei, sier Jon-Erling Skåtan, rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn (SNO).

Mellom 15. februar og 31. mars er det roviltnemnda i regionene som gir tillatelse til felling av rovvilt.

Avventer

Selv om nemnda ikke har fått inn noen søknader, kan de også selv ta initiativ til felling.

— Vi diskuterte dette søndag kveld. Men ettersom det kun er én observasjon til nå, avventer vi situasjonen og følger med på hva som skjer videre, sier nestleder Fløystad.

— Akkurat nå tror jeg ikke lisensfelling av ulven er veldig effektivt. Det er ikke sporsnø og da er det krevende å finne igjen ulven.

Søker ikke

Aust-Agder sau og geit har vurdert å søke om felling, men konkluderte med å la være.

— Vi føler det er et tynt grunnlag å søke på. Ettersom det ikke er skade på bufe og lenge til beiteslipp, velger vi å ikke søke, sier leder Knut Sigurd Haugå i Aust-Agder sau og geit.

Heller ikke jegerforbundet søker om felling.

— Vi har aldri hatt tradisjon for å søke om felling før, så vi kommer nok ikke til å gjøre det nå heller, sier Olav Schrøder, leder i Norges jeger og fiskerforbund Aust-Agder.