KRISTIANSAND: — Det er 200 prosent sikkert at denne brannen var påsatt, sier Sheikh Rais, innehaver av Pizza Point i Vågsbygd.

Pizzaforretningen ble totalskadet i brann i går kveld.

— Jeg var alene på jobb og hørte plutselig en lyd utenfor. Da jeg kikket ut vinduet, så jeg at det var full fyr under og rundt bilen min som stod parkert utenfor, forteller Rais.

Brennbar væske

Rais løp da ned trappen til bilen og fikk kjørt den vekk fra flammene. Rais sier at det var bensin eller en annen brennbar væske som brant på bakken.

— I det jeg hadde fått bilen bort så jeg plutselig et kraftig lys på baksiden av bygget. Store flammer slo opp langs veggen. Da fikk jeg panikk, forklarer Rais.

Rais ringte politiet, mens han fikk en forbipasserende til å ringe brannvesenet.

Rais har opplevd en del hærverk og steinkasting mot pizzaforretningen de siste to månedene.

— Jeg så ingen personer, og vet ikke hvem som kan ha gjort dette. Jeg har ingen fiender, sier Rais.

Etterlyser tips

Politiet har lagt an en bred etterforskning av saken.

— Vi har en god del folk som jobber med dette. Vi har fått inn noen tips, men er veldig interesserte i at folk som kan ha sett noe, tar kontakt, sier Svein Erik Olsen, stasjonssjef ved Vågsbygd politistasjon.

Publikum kan ta kontakt direkte med Vågsbygd-politiet på telefon 380 88 400. Olsen sier han ennå ikke har fått bekreftet at brannen var påsatt, og politiet har ingen mistenkte i saken.

— Vi er på rundspørring i nabolaget i dette øyeblikk for å kartlegge om noen har sett noe, forklarer Olsen.