KRISTIANSAND: — Vi jobber på spreng med å få ordnet feilen, sier informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum, til fvn.no.

Sent søndag kveld sto flammene høyt til værs da det begynte å brenne i pizzarestauranten Pizza Point like ved Rema 1000 i Voiebyen. Ingen personer kom til skade i brannen, men både restauranten og telefonsentralen som ligger i samme bygg fikk store materielle skader.

Rundt 3.000 abonnenter mistet summetonen i brannen, som ble meldt til politiet klokken 22.35. — Vi har et sentralpunkt i kjelleren under pizzarestauranten. Ved slokningsarbeidet rant det vann inn i sentralen, og vi fikk en god, gammeldags kortslutning, sier Lessum.

Brannen startet i veggen på utsiden av restauranten, og ifølge politiet tyder mye på at den var påsatt.

Det er usikkert når telefonforbindelsen vil være gjenopprettet, men Telenor håper at feilen skal være fikset innen tirsdag. Mandag morgen hadde Telenor via backup-løsninger redusert antallet abonnenter uten telefon til 2124. - Vi har 1932 abonnenter uten fasttelefon i Voiebyen og 192 på Andøya. Via sentralpunktet går også strøm til tre mobil-basestasjoner, men siden basestasjonene overlappes av andre skal ikke folk merke det noe særlig, sier Lessum.

Ifølge politiet skal det foretas tekniske undersøkelser i huset før det blir frigitt.

  • Vi skal tørke opp sentralpunktet i løpet av formiddagen, og kan begynne å fikse det mandag ettermiddag, Vi må se hvor mye skader det er blitt, men håper å få fikset sentralen innen tirsdag, sier Lessum.