AGDER: - På riksvei 42 mellom Evje og Arendal var det en bil som tok med seg en gammel melkerampe på vei ut i grøfta. Det er litt slapsete og småvondt å kjøre på småveiene. I helga har det kun vært mindre ting, men det er ikke snakk om noe kaos, slik det ofte har vært med den første snøen, forteller Gøran Lantz i Lantz Auto som kjører for Viking på Evje.

— På riksvei 9 er det stort sett snøfrie og bare veier, nå som vi har fått litt regn og yr. Men jeg hører fra Åseral at betongbilene skal kjøre med kjetting i dag, forteller Lantz.

Lastebil av veien

Fra Hunsbedt Bilberging i Kvinesdal får vi følgende rapport:

— Her har en lastebil kjørt av veien i Nedre Kvinlog, ellers har det ikke vært noe spesielt, forteller Ludvig Hunsbedt.

— Det var en lastebil fra Posten som hadde kjørt rett ut i en sving der, så det var nok glatt vei på stedet. Det har vært snø på veiene siden fredag, og den er ikke fjernet ennå. På veien mellom Helle og Kvinloer det gammel asfalt med dype hjulspor, slik at snøen blir liggende i det ujevn underlaget, forteller Terje Kvinlog som var kjørte forbi åstedet mandag morgen.Fra Bykle Maskin som kjører for både Falck og Viking får Fædrelandsvennen opplyst at det var to mindre uhell fredag, men ellers ingen dramatikk.

— Stort sett greie kjørefold på veiene, men to utforkjøringer på fredag. Føret er nå glatt etter det siste snøfallet forteller Arvid Gjerden.

Veitrafikksentralen og politiets operasjonssentral har ikke mottatt meldinger om spesielle forhold på veienen i Agder.

Forsinkelser på Kjevik

Flyene fra Kjevik til Gardermoen dro noe forsinket i dag. Flyene fra Gardermoen er ennå ikke landet på Kjevik mandag formiddag.

— Gardermoen har snø og dårlig værforhold som gjør at flyene som skulle landet på Kjevik mandag formiddag ennå ikke har landet her, opplyser vakthavende flygeleder James Cully på Kjevik.

Det er to maskiner fra SAS og en maskin fra Norwegian som skulle ha landet på Kjevik mandag formiddag.