KRISTIANSAND: I løpet av mandagen vil regnet avta, og en liten periode med pent vær vil prege Sørlandet. Første del av tirsdag vil være preget av sol, før skyene igjen kommer inn over landet.

Vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt forteller at vi går inn i en urolig periode. Fra onsdag til mandag vil det komme nedbør hver dag.

– På kysten og i de sørligste områdene av begge Agder-fylkene vil det være regn, mens lenger inn i landet vil snøen falle. Det er bare å sko seg riktig og ha paraplyen klar, sier Johnsen til Fædrelandsvennen.

Obs-varsel

I periodene med nedbør ventes temperaturen å ligge på tre til fire grader, men på nattestid kan temperaturen krype under null grader, selv ute på kysten. Meteorologoen forteller at de har sendt ut et Obs-varsel for begge Agder-fylkene for inneværende døgn. Grunnen skal være vanskelige kjøreforhold i indre strøk grunnet snø og sludd, samt mye lokalt nedbør.

– Hvis det ikke er vanskelige kjøreforhold, er det i hvert fall problematiske kjøreforhold her og der. Det er spesielt i de områdene hvor temperaturen ligger på 0 grader, påpeker meteorologen.

Han varsler lignende kjøreforhold resten av uka, og er mest bekymret for veiene innover i fylkene hvor man får overgangen fra regn til snø.

– I overgangsonene vil temperaturen ligge på null grader, og resultere i et problematisk føre, sier Johnsen og peker på at det vil komme mer enn nok nedbør den kommende perioden.

Glatte veier

Vegtrafikksentralen har ikke fått meldinger om store problemer på veiene, men opplyser at folk må ta hensyn til hvor de skal kjøre.

– Skal man kjøre litt oppover i høyden er det ikke lurt å kjøre med sommerdekk. Her må folk på med vinterdekk, sier vaktoperatør Finn Hammer i vegtrafikksentralen.

Hammer forteller at de har fått inn noen meldinger om glatte veier, men understreker at dette ikke er noe problem. Han mener det går greit å kjøre så lenge man dekk som er tilpasset føre.

– Det er et helt ordinært norsk vinterføre. Så lenge man har ordentlige dekk og kjører forsiktig bør det gå fint, avslutter Hammer.