I en e-post som sirkulerer blant ansatte i National Oilwell Varco (Nov) tas det til orde for en kronerulling blant kolleger for å støtte de to ansatte som ble arrestert i Singapore før sommerferien.

Fædrelandsvennen skrev fredag at de to får bistand fra den norske ambassaden i landet i påvente av at sakene kommer opp for retten.

Kronerullingen blant de ansatte har en tydelig brodd mot ledelsen i Nov:

«På denne måten kan vi vise at vi har satt stor pris på dem som kolleger, og at vi står sammen for å hjelpe når arbeidsgiver ikke gjør dette.» heter det i eposten, som bærer tittelen «En for alle-alle for en».

Fratatt pass

Initiativtager lover konfidensiell behandling av alle bidrag. Han ønsker ikke å bidra med informasjon til Fædrelandsvennens lesere.

I eposten heter det videre:

«Nov har valgt å si opp våre kollegaer på bakgrunn av dette. I påvente av rettssak har de blitt fratatt pass av myndighetene. Å stå uten jobb i Singapore der levekostnadene er høye medfører store økonomiske konsekvenser. I tillegg vil de få store bøter. På bakgrunn av dette er vi flere som har valgt å bidra økonomisk for å hjelpe dem, da vi er mange som kunne kommet i en liknende situasjon.«

— Taushetsbelagt

Ledelsen i Nov kjenner til kronerullingen, men er ellers svært tilbakeholdne med informasjon om hvordan sakene håndteres.

— Vi er kjent med epostene om kronerullingen og forstår det som et ønske om å hjelpe kolleger i en vanskelig situasjon, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i Nov.

— Bidrar Nov med noen hjelp til disse to i form av advokatbistand eller lignende nå?

— Vi er engasjert i denne saken. Hvordan vi bidrar, kan jeg ikke gå inn på. Dette er taushetsbelagt, sier Nordbø.

Vil ikke bekrefte oppsigelse

Han har tidligere uttalt at Nov ser svært alvorlig på de to sakene.

De to Nov-ansatte ble arrestert to ulike netter før sommeren i Singapore. Ingen av sakene er avgjort i domstolen ennå, og nå har kolleger i Norge startet kronerulling for å hjelpe dem mens de venter på avklaring. Foto: Tarjei Leer-Salvesen

Det ene forholdet, der påstanden er trakassering av kvinner og vold blant annet mot en reservepolitimann, har en strafferamme på inntil sju års fengsel. Det andre forholdet gjelder ruspåvirket kjøring av en stjålet traktor fra en byggeplass, som krasjet inn i fire drosjer i Orchard Road.

— Vi har fått høre at de to personene har blitt avskjediget. Kan du bekrefte det, eller er de fortsatt ansatt i Nov?

— Jeg kan ikke svare direkte på det. Som jeg tidligere har sagt, håndterer vi disse situasjonene i henhold til vårt personalreglement og norsk lov. Det er alt jeg kan si nå, sier Nordbø.