Haugland gård ligger i landlige omgivelser på Hægeland i Vennesla. Foto: Hilde Sandvær

Eiendomsmegler Tore Stray forestår salget for tingretten, og opplyser til Fædrelandsvennen at et bud på 7 350 000 kroner er mottatt.

Haugland gård ligger i landlige omgivelser på Hægeland i Vennesla. Foto: Hilde Sandvær

I en sms skriver han:— Det er ikke mer å si enn at det er kommet bud. Dette er oversendt Kristiansand tingrett for behandling.

Storgård

I 2012 skrev Fædrelandsvennen om den nye eieren som kjøpte både gård og grunn, dyr og utstyr for totalt 11,2 millioner kroner.

Av denne summen var 8,2 millioner for den 1445 dekar store gården. Før sommeren ble gården lagt ut for salg på Finn.no for 7,2 millioner. Det er Landkreditt Bank som har begjært gården solgt.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra eieren av gården.

Dommerfullmektig Elin Moseidjord har saken ved Kristiansand tingrett, og uttaler at når fristen for innsigelser er gått ut, og budet er oversendt tingretten, så skal retten vurdere om budet skal stadfestes.

I så tilfelle avsier retten en kjennelse som fordeler budet.

Sjeldent at selges

På eiendommen er det dyrket mark, beite, skog og utmark. Med gården følger det også fiske- og jaktrett på elg, hjort, rådyr og småvilt. Gården har tidligere vært driftet som kombinert gårdsbruk med melke- og kjøttproduksjon, samt skogsdrift.

Det er sjelden at bruk av denne størrelsen blir solgt på det åpne markedet, og fagansvarlig for skogbruk i Vennesla, Rune Iveland, sier at Haugland gård er en stor gård i lokal målestokk.

— Den er relativt stor, på snaue 1500 dekar. En slik gård vil helt sikkert bli kjøpt av en som er interessert i å drive jorda. Det er en fin gård, og det er gøy om den kommer i drift igjen.