KRISTIANSAND: Niesen var på helgebesøk hos sin onkel da han forgrep seg mot henne. Det var jenta som selv fortalte dette til sin mor etter at overgrepet fant sted. Den domfelte onkelen har tilstått det meste han har vært tiltalt for.

Kristiansand tingrett har i straffeskjerpende retning lagt vekt på at domfelte kynisk gjennomførte en rekke seksuelle handlinger mot niesen for å tilfredsstille sine egne seksuelle behov flere ganger den aktuelle helga. Retten understreker at overgrepene ikke var impulshandlinger, men at den unge og meget sårbare jenta, ble utnyttet på det groveste.

Tiltalte fotograferte også jenta naken. Det har også vært skjerpende for retten med henblikk på straffeutmålingen. Det bemerkes også fra dommerne at domfelte hadde instruert sin niese om ikke å fortelle noen om det som hadde skjedd under helgebesøket i frykt for at han kunne bli straffet.

Kristiansand tingrett har gitt den domfelte en strafferabatt på grunn av tilståelsen. I tillegg til fengselsstraff må den domfelte betale sin niese 60.000 kroner i oppreisningserstatning og 5000 kroner i saksomkostninger.

Dommen i tingretten er i samsvar med påstanden fra påtalemyndigheten.