KRISTIANSAND: Politiet har lett etter ransvåpenet siden fredag. Den siktede mandalsmannen har forklart at han mistet våpenet da han oppholdt seg i Kuholmen i timene etter ranet fredag.

— Han har forklart at han har vært i terrenget (i Kuholmen), og plutselig oppfattet han at han ikke hadde våpenet lenger. Han har gitt inntrykk av at han mistet det, sier etterforskningsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt.

Hansen forteller at politiet senest tirsdag har gjennomsøkt terrenget uten resultat.

— I dag har gjerningsmannen vært med oss ute i lang tid, uten å finne noe, sier han.

Mannen skal ha mistet våpenet i nærheten av platen han skjulte seg under, en gang i løpet av fredag ettermiddag. Området det søkes i, ligger nærme vannet.

— Han tror selv at våpenet ikke kan ha havnet i vannet, men teoretisk sett kan det ha skjedd, sier Hansen.

Etterforskningslederen sier at politiet prioriterer letingen etter våpenet, som 33-åringen selv har fortalt at er en startpistol.

- Det er alltid viktig å finne våpenet, særlig i forbindelse med ran. Om det er et skarpt våpen eller ikke, det er viktig, også typen.

Politiet mener imidlertid at mye tyder på at den siktede har forklart seg sant - at det var en startpistol han brukte. Våpenhandler Tore Birketvedt som var i banken under ranet, mener våpenet var en ni millimeters startpistol.