KRISTIANSAND: Olav Sylte er ikke fornøyd med hva politiet forteller at hans 33 år gamle ranssiktede klient har sagt i avhør.

— Jeg ser dette som et ytterligere forsøk fra politiet på å skape inntrykk av et komplekst ran, for så å forsøke å ta æren, sier Sylte til fvn.no.

Politiet har derimot en annen oppfatning av hva Sylte er sitert på i dagens utgave av Fædrelandsvennen.

— Mye av det er feil, sier etterforskningsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt.

Det er blant annet politiets utsagn om at 33-åringen ikke var på vei for å melde seg for politiet da han ble tatt, som setter Syltes sinne i kok.

Tror ikke han ville melde seg

Geir Hansen forteller at 33-åringen har forklart i avhør at han hadde tenkt seg mot Mandal da han ble tatt av politiet i en taxi i Songdalen lørdag.

— Han tok inn på hotell i Evje, og dro derfra i 10.30-tiden om formiddagen. Deretter dro han til sentrum, kjøpte nye klær og tok taxi over mot Stokkeland og Songdalen. Han har forklart at han tenkte seg til Mandal, sier Hansen til fvn.no.

— Han har altså ikke sagt at han ville melde seg for politiet?

— Han har sagt at han muligens var inne på de tanker, men først og fremst ville han komme til Mandal, svarer Hansen, som ikke tror mannen var på vei for å melde seg.

Hansen forteller også at politiet fester lit til mannens forklaring.

Men Sylte er ikke nådig med etterforskningslederen.

— Enten har Geir Hansen snakket mot bedre vitende, eller så har han ikke lest avhøret, tordner advokaten.

- Tenkte på å melde seg

I avhøret har mannen sagt at han tenkte på å melde seg til politiet. Han har forklart at det var forventet at han ble pågrepet, men at dersom han hadde kommet seg til Mandal, ønsket han å snakke med familien og advokat Sylte før han meldte seg.

— Han har forklart at han tenkte å melde seg, Sylte?

— Jeg tolker ikke dette på noen annen måte. Budskapet er om han ville melde seg eller ikke. Da er det klart for meg at det ville han, sier Sylte.

Skal ikke ha gått gjennom byen

Det er ikke bare dette advokaten er uenig med politiet om. Olav Sylte sa til fvn.no søndag at hans klient hadde gått i byen med ransutbyttet i en veske. Dette stemmer ikke overens med det 33-åringen selv har forklart.

Han har sagt at han etter å ha satt fra seg bilen i Kuholmen, løp avsted og gjemte seg under en plate ved et båthus. Der skal han ha blitt liggende i noen timer. Ved midnatt skal han ha gått og hentet bagen med pengene i fra et båthus i nærheten. Etter å ha oppholdt seg litt til i området, gikk han i tre-fire-tiden på natta til fots mot Rundingen på Lund. Han skal deretter ha gått til Sødal bedehus der han tok taxi videre til Evje via Vennesla.

— Han har selv sagt at han gikk gjennom byen. Men han har ikke vært så konkret i forhold til ruta, sier Sylte.

Arbeidsledig eller ei?

Et annet springende punkt mellom advokat Sylte og politiet, er mannens arbeidssituasjon.

— Han hadde fast jobb, og tjente cirka 500.000 kroner i året. Men han hadde pengeproblemer, og hadde gjeld i miljøet. Da han fikk beskjed om utsettelsen av erstatningen, så han seg nødt til å skaffe penger kjapt. Han så på ran som eneste mulighet, sier Geir Hansen.

— Jeg har oppfattet det sånn at han på dette tidspunktet lå an til å få en jobb. Politiet vet også at han ikke har hatt jobb. Han har ikke mottatt lønn siden han uberettiget ble tiltalt for forrige bankran, sier Olav Sylte.

Det siste Olav Sylte har å utsette på politiet, er at de fredag kveld sa til fvn.no at alle sporene etter raneren sluttet ved mannens bil .

— Cirka to timer etter ransalarmen gikk, hadde de siktet min klient, sier advokaten.

Tidligere i dag godtok den siktede mandalitten fire ukers varetektsfengsling.