KRISTIANSAND: Under rettssaken andre dag fikk retten høre en sterk vitneforklaring fra Levi Sørensens stebror. Med litt forsiktig, men klar stemme, beskrev Kvamme sjelefrenden som en hjertelig person som alltid stilte opp.

– Godt og varmt hjerte

STORT SAVN: Joachim Kvamme (21) har hatt det tøft siden stebroren ble brutalt drept i juli i fjor. Han forklarte seg under rettssakens andre dag. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen

– Levi hadde et godt og varmt hjerte. Det fantes ikke noe vondt i ham. Han var flink til å gi støtte og råd til sine venner, og hadde en unik evne til å alltid inkludere alle. Hvis noen satt alene, var han der med en gang og snakket med dem. Han var flink til å lytte til vennene sine og var alltid trofast og ærlig, sa Kvamme

Joachim og Levi var begge ni år da foreldrene flyttet sammen. Til fvn.no forteller 21-åringen at de kun skilte noen får måneder i alder.

– Jeg så på Levi som om han var min tvillingbror. Livet etter at han gikk bort har vært vanskelig, sier Kvamme til fvn.no.

Kastet opp

Kvamme havnet i sjokk da han fikk den tunge beskjeden om at stebroren var drept. På natten kastet han opp, var ikke seg selv og klarte ikke ta inn over seg at broren var borte. Ti timer etter at han fikk dødsbudskapet, satt han i avhør på politistasjonen.

Under sin vitneforklaring hadde 21-åringen vanskeligheter med å huske det som skjedde kvelden før drapet. Han var på festen i forkant av drapet, men store deler av hendelsene den kvelden er som visket bort.

Joachim og Levi hadde nesten daglig kontakt siden de ble kjent i barneårene. Tiden etter drapet har vært tungt.

Savn og sorg

– Året for familien min og meg har vært preget av et ubeskrivelig savn og stor sorg. Jeg har mange vonde tanker om det som skjedde. I tillegg har jeg gått glipp av skolegang fordi jeg ikke har orket å bevege meg ut av senga. Noe stort mangler i livet mitt. Jeg får ikke sove om natta og har mareritt.

Stebroren mener tapet av Levi ikke kan måles eller beskrives. Det er for fælt.

– Han ble frastjålet retten til å leve. Heller ikke familien får leve et normalt liv. Det finnes ingen grunn til å drepe mennesker. Jeg tror han ble et tilfeldig offer for personer som uansett ønsket å drepe. De viste ingen empati. Jeg ser på dem som dyr. Spesielt med tanke på den nedverdigende og grusomme måten han ble drept på. Gjerningsmannen fortjener å bli buret inne lenge, sa Kvamme i retten.

21-åringen minnes stebrorens store karisma. Han viste stor omsorg for småsøsknene.

– Han var glad i livet og hadde et positivt syn. Hjemme likte han å tulle med småbrødrene våre. Han spredte glede og hadde vanskelig for å være i dårlig humør. Han var en god storebror.