KRISTIANSAND: — Ja, svarte mannen på spørsmålet fra tingrettsdommer Anita Jarvoll Hekneby om han erkjente seg skyldig i drap

Det var 15. juli i fjor at Levi Sørensen ble funnet drept langs bredden av Otra. To menn ble raskt siktet i saken og senere pågrepet da de møtte hos politiet i Oslo.

Etterforskningen viste at Levi Sørensen ble drept med pistol og kniv. Den ene siktede tok sitt eget liv i Arendal fengsel sent i august i fjor.

22-åringen står også tiltalt for å ha forsøkt å ta livet av en kamerat til Levi Sørensen. I retten sa den tiltalte 22-åringen seg ikke skyldig i denne forbrytelsen.

Et drap, et drapsforsøk og et selvdrap

Det var en fest i Gimleveien 15. juli 2010 som endte med at Levi Sørensen ble drept. Kameraten ble forsøkt drept, ifølge tiltalen. En drøy måned senere døde en av de to siktede (23) etter et selvdrap i Arendal fengsel.

Dette er rammen for straffesaken som startet i Kristiansand tingrett mandag.

Det var et heftig vorspiel julikvelden i fjor i leiligheten som Levi Sørensen hadde leid i Gimleveien sammen med kompisen fra Notodden (23), som senere tok sitt eget liv. På det meste var det 10-12 personer til stede.

Ruset

Med på festen var også en annen ung mann fra Notodden, 22 år gammel. Han hadde tatt med seg en pistol på turen til Kristiansand.

De fleste var ruset, mest på alkohol, men det var andre rusmidler tilgjengelig.

Vorspielet varte i flere timer. Det var støyfullt. Naboene hadde allerede registrert at det var mye festing i leiligheten. Levi Sørensens kamerat og tidligere nabo, en 22-åring fra Kristiansand, var edru på vorspielet.

Krangel

Etter hvert endte gjengen på Havana. 22-åringen kjørte bil og tok med seg Levi Sørensen. En noe amper stemning fra vorspielet i Gimleveien var dempet, men kranglingen blusset opp igjen på utestedet i sentrum.

En stund før midnatt dro Levi Sørensen og kameraten hjem til leiligheten i Gimleveien. Dit kom også etter hvert de to guttene fra Notodden. På en hylle under trappa opp til etasjen over stua lå pistolen.

Igjen skal det ha oppstått krangel mellom Levi Sørensen og notoddenguttene. Det hele endte med at Sørensen og kompisen gikk og la seg i etasjen over.

Funnet død

Noe senere kom de to guttene inn på soverommet til Sørensen. Da skal de ha vært bevæpnet med pistol og to kniver. Levi Sørensen ble skutt. Kameraten våkner, og klarte å stikke av gårde etter å ha blitt påført flere knivstikk. Han løp barbeint til Østre Strandgate. Der ringte han på døra til en kamerat. Ambulanse og politi ble tilkalt.

Neste dag ble han Sørensen funnet død i Otra.

Begge ble siktet for forsettlig drap. I slutten av august tok 23-åringen fra Notodden sitt eget liv i varetektscella i Arendal fengsel.

Det er satt av fem dager til rettssaken i Kristiansand tingrett.

Fvn.no følger rettssaken.