ARENDAL: 19-åringen som skal ha blitt voldtatt, er foreløpig ikke avhørt av politiet.

— Hun skulle forsøke å gi en forklaring til en kvinnelig etterforsker i ettermiddag, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt til fvn.no mandag.

Han vet ikke sikkert hva som er grunnen til at kvinnen ennå ikke har avgitt forklaring.

— Men man kan jo tenke seg hvilken traumatisk opplevelse det har vært. Det tar nok litt tid å komme seg, sier han.

Fengslet 23-åringen som er utpekt som gjerningsmannen, sitter fortsatt fengslet. Politiet vil ta stilling til om mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling etter at 19-åringen er avhørt.

19-åringens venninne ble avhørt søndag ettermiddag. Aleksandersen ønsker ikke å si hva hun har sagt i sin forklaring til politiet.

23-åringen benekter å ha voldtatt kvinnen. I avhør har han fortalt at han kysset 19-åringen, men avviste at det hadde vært noen kroppslig kontakt mellom de to utover dette.

- Voldtatt i portrom Ifølge 23-åringen traff han 19-åringen på Kulturcafeen i Arendal sentrum. Deretter skal de to ha gått sammen mot utestedet Lipz på Langbrygga. Det var i løpet av denne gåturen de to skal ha kysset, ifølge 23-åringen.

19-åringen har fortalt til politiet at 23-åringen voldtok henne i et portrom i Frivollsgate.

Politiet ble kontaktet av 19-åringen klokken to natt til søndag. Hun fortalte da at hun var blitt voldtatt av 23-åringen, som skal være en bekjent av kvinnen. 19-åringen ble deretter brakt til voldtektsmottaket i Arendal.

23-åringen ble pågrepet i sitt eget hjem klokken 5.40 natt til søndag. Han ble første gang avhørt søndag ettermiddag, og ble avhørt på nytt igjen mandag formiddag.

— Det var for å få utdypet ting og få ut så mye detaljer som mulig, sier Aleksandersen om hvorfor mannen er avhørt to ganger.

19-åringen hadde mandag ettermiddag ikke anmeldt forholdet. 23-åringen har nå fått utnevnt advokat.