EVJE OG HORNNES: Det ble gjort funn av flere viktige bevis da krimteknikerne ved Agder politidistrikt torsdag ettermiddag undersøkte boligen hvor drapssiktede Bjørn Stuverød (39) bodde sammen med foreldrene.

Etter det fvn.no får opplyst, tror politiet at de har funnet drapsvåpenet.

Les også: — Ble drept inne i huset og slept ut

Ifølge TV2 har politiet beslaglagt tre gjenstander som de mener 39-åringen kan ha drept sin mor med. En motorsag skal være blant de beslaglagte gjenstandene. Dette vil ikke politiet bekrefte.

- Avgjørende funn

  • Det er tatt beslag i ting som vi mener er viktige bevis. Hva dette består i, vil jeg ikke kommentere nå. Men det er gjort avgjørende funn, opplyser politiadvokat Nils Grønås til fvn.no.

SIKTET: Bjørn Stuverød (39) har tilstått å ha tatt livet av sin 63 år gamle mor. Foto: Johs. Bjørkeli (arkiv). Foto: Johs. Bjørkeli (arkiv)

Gjenstandene skal bli undersøkt nærmere, men det blir ifølge politiet ikke konkludert med hva som er drapsvåpenet før obduksjonsrapporten av den drepte kvinnen er klar. Først da vil man kunne knytte en gjenstand opp mot selve drapshandlingen.Politiet betegner drapet som en grufull voldshandling, og sa kort tid etter drapet at drapsvåpenet var en øks. Den opplysningen ble sent onsdag kveld trukket tilbake.

— Det var uheldig at det ble sagt at det var en øks som ble brukt. Vi utelukker ikke noe, sier Grønås.

Flere undersøkelser fredag

Krimteknikere har onsdag kveld og torsdag foretatt grundige undersøkelser både i og utenfor boligen på Raustøl i Evje. Etter det fvn.no kjenner til, ble 63 år gamle Berit Svensen drept på innsiden av huset, og deretter slept ut på gårdsplassen. Her ble flere legemsdeler skilt fra kroppen før den ble dekket av granbar.

Sønnen siktet for drapet

Her ble kvinnen funnet drept Undersøkelsene ble avsluttet torsdag ettermiddag, men vil fortsette igjen fredag. Krimteknikerne anser seg ikke som ferdige med å gå gjennom boligen.

— Krimteknikerne håper å få frigjort boligen før helgen. Hvis ikke det skjer, blir huset frigjort like over helgen, opplyser Grønås.

Den drapssiktede mannen innrømmet i avhør natt til torsdag at han drepte sin mor med svært grov vold. Han har foreløpig ikke tatt stilling til eventuell straffskyld.

Skjedde etter klokken 15

Drapstidspunktet er foreløpig noe uklart, men ifølge politiadvokat Nils Grønås mener etterforskerne at det har skjedd mellom klokken 15 og 17.42 onsdag ettermiddag. Klokken 17.42 ringte Berit Svensens ektemann og drapssiktedes far til politiet og fortalte at hans kone var drept.

Politiet er kjent med at avdøde var innom dagligvarebutikken hvor hun pleier å handle i 15-tiden onsdag ettermiddag. Ifølge en ansatt ved butikken som VG Nett har snakket med, var alt da normalt.

— Vi forsøker å kartlegge kvinnens bevegelser. Obduksjonen vil også kunne være med på å tidfeste drapshandlingen, sier Grønås.

Stuverød vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag, og politiet vil trolig be om at han blir fengslet i inntil fire uker. Politiet vil også be om at 39-åringen gjennomgår en judisiell observasjon for å fastslå om han er strafferettslig tilregnelig.