OSLO: Politiet fikk melding om en bil på Brynsengfaret i Oslo. Inne i bilen sov tre unge gutter.

– Tre personer ble funnet sovende i en bil som politiet antar er stjålet. Tre gutter, to på 14 år og én på 13 år, ble funnet i bilen, opplyser operasjonsleder Britt Homb-Døviken i Oslo politidistrikt, til fvn.no.

Bilen guttene sov i er eid av en person på Torp i Vestfold og er så langt ikke meldt stjålet. Politiet går imidlertid ut fra at bilen er stjålet ettersom den var tjuvkoblet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var like etter klokken 5 i natt at meldingen om personene kom inn til politiet. Da patruljen kom til stedet nektet guttene å åpne opp bilen.

– De ville ikke åpne døren og politiet måtte knuse ruten for å få dem ut, opplyser Homb-Døviken. Etter at politiet hadde dratt guttene ut av bilen, ble alle tre innbrakt til barnevernsvakta i Oslo.

Årsaken til at politiet knuste ruta skal ha vært at guttene forsøkte å stikke fra stedet.

– De forsøkte å starte bilen da politiet kom. Derfor ble vinduet i førerdøra knust. Pågripelsen gikk rolig for seg, opplyser jourhavende jurist ved etterforskningsavsnittet på Grønland politistasjon i Oslo, Marius Erlandsen, til fvn.no.

Minst en av guttene har tilhold på en barnevernsinstitusjon i Aust-Agder. Søndag rømte en 13-åring og en 15-åring fra to institusjoner i fylket, og kjørte en stjålet bil fra Arendal til Bygland. Politiet hadde mandag ikke kontroll på den yngste gutten som var involvert i hendelsen.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen