— Vi vet ikke hvilke biler det er snakk om. Vi vet ikke mer enn det vi leser i avisene, sier bilforhandler Per Helge Gumpen og henviser til Møllergruppen, som importerer bilen til Norge.

— Vi vet ikke hvor mange biler det kan være snakk om. Vi vet ikke om disse bilene er solgt i Norge. Vi vet ikke hvilke biler det er snakk om, sier informasjonssjef Anita Svanes hos importøren, som ikke kan gjøre annet enn å vise til pressemeldingen fra Volkswagen.

Juksingen

Kaoset begynte denne uken da det ble det kjent at Volkswagen har jukset med programvaren i motorer solgt i USA, slik at de fremstår med lavere utslipp når de testes.

Ifølge VG skal det være snakk om 2009-2014-modeller av Jetta, boble (Beetle) og Golf, i tillegg til 2014-2015-modellen av Passat og Audi A3 fra 2009-2015. ## Lite informasjon

- Hva sier dine ansatte når de skal selge biler nå?

— Det er ikke mye vi kan si. Vi vet like lite som alle andre. Vi må bare stole på at fabrikken gjør det de skal, at saken blir gransket. Vi har tiltro til at de rydder opp. For dette er noe som ikke skal skje, sier Per Helge Gumpen.

Tror salget fortsetter

Det er i dag rundt 370 ansatte i Gumpen-gruppen som har forhandlere på Sørlandet og i Telemark med en omsetning på 1,7 milliarder kroner i 2014.

Gumpens Auto Vest på Dalane ble i fjor årets Volkswagen-forhandler for andre år på rad. Per Helge Gumpen er imidlertid ikke redd for at jukset som er avdekket hos Audi og Volkswagen denne uka, kan gå ut over salget. Foto: Jon Anders Skau

Gumpens Auto Vest ble i fjor årets Volkswagen-forhandler for andre år på rad og Gumpens Auto Øst ble nominert blant de tre beste Audi-forhandlere i landet. Selskapet har en solid markedsandel i landsdelen. — Er du redd for troverdigheten til disse bilmerkene?

— Denne saken er kjempekjedelig. Dette skal ikke skje. Nå er det viktig at vi først får klarhet i hva som har skjedd, og finner ut hva som må gjøres. Det har vi ikke oversikt over ennå. Men vi selger like mange biler som før. Bilene blir ikke dårligere som følge av dette. Produktene våre er like gode. Så jeg er ikke redd for at det går ut over salget, sier Gumpen.