Dansk politi bekrefter at de har funnet journalisten Kim Walls hode og bein. Dansk politi bekrefter at de har funnet journalisten Kim Walls hode og bein. Foto: Scanpix

Dansk politi har funnet savnede kroppsdeler etter Kim Wall

Dansk politi bekrefter funn av journalisten Kim Walls hode og bein. Hodet er ikke påført ytre skader, og det stilles nå spørsmål ved ubåtkapteinens forklaring.

– Vi har funnet hodet og to bein. Det betyr samtidig at vi ikke har funnet armene, sier Jens Møller Jensen, visepolitiinspektør hos politiet i København, på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Funnet er gjort av dykkere torsdag og fredag. Kroppsdelene lå i en pose. Dykkerne har også funnet en pose med Kim Walls klær og sko, samt en kniv. Posene var fylt med metalldeler for å holdes nede.

– Det sitter to strips på hvert bein, og på hvert av de to beina sitter det flere metallstykker. Hodet ligger i en pose, og i samme pose ligger det også flere metallbiter, sa Jensen.

Ny obduksjon

Politiet opplyser at funnet av de tre kroppsdelene er identifisert, og at man derfor kan bekrefte at det er Kim Walls levninger. Identifiseringen er blant annet gjort på grunnlag av tannanalyse.

– Det er ikke fastslått noen dødsårsak på bakgrunn av funnene. Det er ikke tegn til skader på kraniet, sa visepolitiinspektøren.

– Det er funnet mindre skader på likdelene, men ikke større skader, opplyste han videre.

Politiet skal nå undersøke om det er atskillelsen av hode og kropp som kan være selve dødsårsaken, fortalte han.

Politiet har derfor bestilt ny obduksjon av kroppsdelene som nå er funnet, i håp om å kunne slå fast hvordan Wall døde.

Samtidig fortsetter nå letingen etter Walls armer, med bistand fra dykkere og svenske hunder som er spesialtrent for å snuse seg fram i vann.

– Vi vil gjerne finne hele personen, både av hensyn til etterforskningen og av etiske årsaker, slik at Kim Walls familie kan få et helt menneske å begrave, sa Jensen på pressekonferansen.

Nekter for partering

Journalisten Kim Wall forsvant 10. august da hun var på reportasjetur med den danske oppfinneren Peter Madsen i hans hjemmebygde ubåt. Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt mens den var i ferd med å synke. Halvannen uke senere ble kroppen til Wall funnet i sjøen, men armer, bein og hode var fjernet.

Peter Madsen ble pågrepet og er varetektsfengslet, siktet for drap. Han har forklart at Wall døde da hun ble truffet i hodet av en 70 kilo tung luke om bord i ubåten da de skulle klatre opp i kommandotårnet etter oppstigning. Han dumpet henne deretter i sjøen, har han sagt, og dermed sagt seg skyldig i likskjending. Men han nekter for å ha partert Wall.

Forklaringen om at hun skal ha blitt truffet i hodet stemmer ikke overens med funnene som politiet nå har gjort.

– Det er ikke brudd på kraniet og ikke andre tegn på stump vold på hodet, sa Jensen lørdag.