SAN DIEGO: Torsdag skal sorenskriver Gonzalo Curiel holde en høring. Der skal Curiel beslutte hva slags bevis som skal tillates å legge fram i rettssaken, som starter 28. november.

Søksmålet ble innlevert i 2010 på vegne av en gruppe personer som hevder at Trump University, som ikke hadde akkreditering som utdanningsinstitusjon, tilbød seminarer og undervisning rundt omkring i landet som i form og innhold lignet på informasjonsreklame, der folk ble presset til å betale opptil 35.000 dollar for rådgivningstjenester. Videre hevdes det at undervisningsopplegget heller ikke fulgte opp løftene om å undervise i hvordan man kan oppnå suksess i eiendomsbransjen.

Trumps advokater har i en høyst uvanlig forespørsel bedt om at uttalelser Trump har kommet med under valgkampen, holdes utenfor. Dette inkluderer Twitter-meldinger, en video med seksuelt nedsettende kommentarer om kvinner, skattebakgrunn, og avsløringer om hans private veldedighetsorganisasjon. Ingenting av dette har relevans for den sivile rettssaken, argumenterer Trumps forsvarer Daniel Petrocelli.

Trump kommer til å være til stede i hele eller i hvert fall mesteparten av rettssaken, og han vil vitne, ifølge Petrocelli.