– Jeg har det bra

– Dette er den villeste safarien jeg noen gang har vært på, sier norske Ingvild Selvik Ask som i fire døgn ble holdt som gissel på Sinai-halvøya. Natt til tirsdag ble hun løslatt.

KAIRO: – Jeg har det bra, vi fikk mat og vann og jeg er uskadd. Politiet følger meg nå til ambassaden i Kairo, forteller 31-åringen fra Kristiansand til den tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy.

TilVGforteller hun at hun er svært lettet. Hun legger til at hun er blitt behandlet godt.

– Jeg har fått meg ny bukse. Jeg har fått mat og drikke og nye sko, sier hun.

– Vill safari

– Dette er den villeste safarien jeg noen gang har vært på, legger hun til.

IfølgeNRKble Ask og den israelske statsborgeren Amir Hassan (34), som hun delte taxi med da kidnapperne slo til, løslatt ved 1.30-tiden natt til tirsdag norsk tid.

Den norske kvinnen og den israelske statsborgeren ble bortført på Sinai-halvøya for nesten fem døgn siden. Foto: Scanpix / Illustrasjonsfoto

En time senere var de to ankommet politistasjonen i byen Al-Arish. Derfra skulle Ask fraktes videre til Kairo. Hassan skulle hjem til Israel.– Hun er etter forholdene i god behold og er nå på vei til Kairo. Der vil hun bli tatt hånd om at den norske ambassaden, som vil legge til rette for retur til Norge så fort som mulig, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til NTB.

Stor takk skyldig

– Underveis i arbeidet med å få henne løslatt har vår ambassade hatt nær kontakt med beduinledere på høyt nivå både i Nord— og Sør-Sinai, sier Imerslund.

– Utenriksminister Espen Barth Eide var under krisen også i kontakt med sin egyptiske kollega. Samarbeidet med egyptiske myndigheter har vært utmerket. Vi er dem stor takk skyldig for håndteringen av denne vanskelige situasjonen, sier Imerslund.

Mohamed Fadel Fahmy avviser tidligere påstander om at norske myndigheter skal ha tilbudt beduinene penger for å løslate gislene.

Beduinene har fra første stund fastholdt at de bortførte Ask og Hassan for å få to slektninger løslatt fra egyptisk fengsel.

Krav ikke etterkommet

– Kidnapperne er ikke pågrepet og kravene deres ble ikke etterkommet, skriver Fahmy påTwitter.

Ask opplyser at hun har varslet familien sin i Norge og at hun er lettet over at hun nå er løslatt.

– Kidnapperne ville ikke gjøre meg noe vondt. De beklaget seg selv. Dette var et nødvendig virkemiddel for dem for å prøve å få satt fri to brødre som satt fengslet, sier Ask til VG.

Seks maskerte og væpnede beduiner deltok i bortføringen ved kysten på Sinai-halvøya mellom Taba og Dahab torsdag i forrige uke.

Drosjesjåføren ble ikke bortført.