OSLO: DNA-spor knytter den ukjente serieforbryteren opp mot tre overgrepssaker, melderTV 2.

I oktober i fjor ble en 18 år gammel jente overfalt og voldtatt bare 1 kilometer unna området der Sigrid forsvant for tre døgn siden.

– I tillegg er personen koblet opp mot et overgrep mot en seks år gammel jente og et tilfelle av blotting overfor tenåringsjenter. Alle i samme området. Det første jeg tenkte var at det kunne være en kobling til forsvinningen av Sigrid Schjetne, sier Hege Salomon, som er bistandsadvokat for 18-åringen.

Ingen nye funn

Innsatsleder Torgeir Brenden forteller at politiet tar en pause i letingen i natt.

– Det har vært hard drift på søkemannskapet, og ønsker vi å benytte oss av dem mer må vi ta en pause. Søket vil gjenopptas i morgen tidlig, sier Brenden.

Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant like i nærheten av hjemmet sitt natt til søndag. Ved en barnehage like ved er 16-åringens mobiltelefon funnet, i tillegg til en sko og en sokk. Forsvinningen etterforskes nå som en kriminalsak, fordi det har gått tre døgn siden Sigrid ble meldt savnet.

Politiet har tirsdag konsentrert søket rundt det kuperte området mellom Skullerud og Grønmo. Årsaken er funnet av en hvit sokk som ligner den som ble funnet ved siden av skoen til Sigrid. Politiet venter nå på DNA-analyse av sokken for å bekrefte eller avkrefte om den kan knyttes til den savnede jenta. Ifølge innsatsleder Torgeir Brenden ble det tirsdag ikke gjort noen funn av betydning. Men han forsøker likevel å være optimist.

– Vi søker fremdeles etter en savnet person, og vi søker etter en levende person, sier Brenden til NTB.

Det frivillige engasjementet i saken er stort, og nærmere 700 deltok tirsdag i letingen etter den savnede tenåringen.

Trapper opp søket

Røde Kors Hjelpekorps trapper også opp søket, og kaller inn mannskaper fra syv fylker, skriverVG.

Tirsdag kveld ble det sendt ut innkalling til avdelingene i Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Hedmark og Oppland.

Operativ leder for Røde Kors Hjelpekorps, Marius Wigen Andersen, sier de håper at de nye mannskapene kan settes inn letingen allerede fra klokken 7.00 onsdag morgen.

– Mye tyder på at det er et stort område som skal gjennomsøkes. Vi har derfor bedt om assistanse for å få inn flest mulig mannskaper, sier Andersen.

Personbil etterlyst

Tirsdag gikk politiet ut med konkrete opplysninger om en personbil som ble sett ved barnehagen der 16-åringen forsvant, og ba om kontakt med føreren eller andre som har ytterligere opplysninger om bilen.

– Personbilen ble sett ved barnehagen med lyset på kvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet, sa politiinspektør Hanne Kristin Rodhe tirsdag.

Rett etter et kvarter etter midnatt ble det sendt en tekstmelding fra 16-åringens telefon med innholdet «Chiller'n hjemme», bekreftet hun.

Dette regnes som det siste kjente livstegnet fra jenta selv om politiet tirsdag sa at de ikke helt kan utelukke at meldingen kan være skrevet av en annen enn Sigrid selv.

Tirsdag ba også politiet om kontakt med to unge gutter eller menn som var observert med et videokamera i området. De to meldte seg litt senere på dagen, og skulle da levere filmen inn til politiet.