OSLO : Sporene etter Sigrid slutter ved denne barnehagen på Østensjø, omtrent 300 meter fra hjemmet hennes.

Ved denne barnehagen har politiet funnet sokkene og skoene til Sigrid, samt mobiltelefonen hennes.

Da Sigrid forsvant natt til søndag, var hun iført dongerishorts, blå hettejakke og grå singlet. Ifølge venner hadde hun også på seg et smykke med fjæranheng. Dette er ikke blitt funnet.

— Leter etter levende jente

Det er et stort antall frivillige og profesjonelle letemannskaper ute i skogområdene i Oslo. Politiets innsatsleder er klar på at de leter etter en jente som er i live.

- Vi leter etter ei som lever, som vi kan hjelpe, sier innsatsleder Thor Langli når Aftenposten.no treffer ham på politiets kommandopost i Østmarka.

— Dette er en tidkrevende operasjon. Man går nøye til verks, sier han.

— Dette er selvfølgelig veldig tøft, men vi har fortsatt håp om å finne Sigrid i live, sier familiens talsmann, Geir Strand, til Aftenposten.no.

Mange hunder i søket

I tillegg til politi og lokalmiljø er et stort antall redningshunder satt inn i søket.

Tidligere mandag var 15 hunder med, men stadig flere kommer til, og ifølge innsatsleder Langli er man nå oppe i tyve hunder i søket. Enda flere er ventet å komme.

Hundene som er med, kommer både fra politiets hundepatrulje og fra Norske Redningshunder.

I dette området søker de

Politi og frivillige søker mandag etter Sigrid i et stort område i Oslo. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier politiet holder alle muligheter åpne.

— Vi må se på absolutt alle muligheter, nå vet vi ingenting. Vi håper selvsagt å finne Sigrid i live, sier Rohde på en pressekonferanse mandag formiddag.

Politi med hundepatruljer søker i Østmarka. Her har de bedt om å få etterforske i fred og ro, noe som betyr at frivillige ikke får lete i Østmarka. Her etterforskes det med store styrker, og politiet gjorde en opptrapping av søket mandag morgen. Både helikopter og hunder er satt inn, og politiet har også koblet på Hovedredningssentralen og Oslo kommune. I går søkte dykkere fra Oslo brann- og redningsetat i Østensjøvannet, men uten å gjøre funn.

Det etterforskes i hele Østmarka innenfor Oslo-grensen, med andre ord frem til grensen mot Enebakk og Romerike.

De frivillige søker i flere andre områder over store deler av byen. Rohde sier politiet er svært takknemlige for hjelpen fra de frivillige, men ber også om at disse samarbeider tett med politiet slik at mulige bevis ikke ødelegges.

De frivillige leter ved Tryvann i nordvest, i Maridalen i nord og rundt Grefsenkollen i nordøst.

150-200 frivillige

Mellom 150 og 200 frivillige deltar mandag formiddag i søket etter Sigrid. Mange har tatt fri fra jobb for å delta.

En av dem er SV-politiker Marianne Borgen, som er blant de nærmeste naboene til Sigrid og familien på Østensjø.

— Jeg opplever dette som helt forferdelig. Jeg har tatt fri fra jobben for å være med og lete i dag sammen med døtrene mine, sier hun.

— Dette er naboer og gode venner av meg og familien, sier Borgen.

- Aktiv idrettsjente

Sigrid er en aktiv idrettsjente. Hun spiller både innebandy og fotball i Oppsal idrettsforening, ifølge families talsmann Geir Strand.

Blant de frivillige mandag er det mange fra Oppsal idrettsforening som er med og leter etter Sigrid.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde mistenker ikke at det var alkohol involvert lørdag kveld før Sigrid Schjetne (16) forlot huset til venninnen.