Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er bekymret over smittenivået i Oslo. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er bekymret over smittenivået i Oslo. Foto: NTB scanpix

Nakstad frykter ny smitte­bølge hvis ikke Oslo-smitten går ned

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at dersom ikke smittetallene går ned i Oslo, kan Norge havne i samme situasjon som i store deler av Europa.

OSLO: I løpet av onsdag ble det registrert 80 nye smittetilfeller i hovedstaden, og klokken 13 har byrådet varslet pressekonferanse om smittesituasjonen.

Til VG sier Nakstad at Oslo nå står ved et veiskille i pandemien. Han er først og fremst opptatt av at folk må følge de gjeldende smittevernrådene.

– Hvis Oslo-folk nå tar et skippertak og følger smittevernrådene, kan Norge faktisk igjen bli et gult land om ikke mange uker, sier han.

– Hvis smittetallene ikke går ned, risikerer vi å havne i samme situasjon som store deler av Europa, der man nå går inn i en ny alvorlig smittebølge, understreker den assisterende helsedirektøren overfor VG.

Han mener det er viktig for resten av Norge at smitten i Oslo går ned.

– Vi ser at Oslo som en stor og viktig bo- og arbeidsregion bidrar til at smitten sprer seg ut i nabokommunene og veldig mange mennesker reiser også ut i landet fra Oslo. I nesten alle land i verden har hovedstedene vært senter for smittespredning gjennom hele pandemien, sier Nakstad.