Bollestad ber hundeeiere følge tilsynsråd

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) har bedt Mattilsynet om å holde henne løpende orientert om den dødelige hundesykdommen som nå sprer seg.

Publisert Publisert

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) har bedt Mattilsynet om å holde henne løpende orientert om hundesykdommen som nå sprer seg i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

Statsråden understreker at Veterinærinstituttet og Mattilsynet nå arbeider for å finne årsaken til sykdommen, i samarbeid med blant andre Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og private veterinærklinikker.

– Veterinærinstituttet har denne uka obdusert tre hunder som har dødd av sykdommen. De har tatt ut prøver for ulike undersøkelser. Endelige prøvesvar foreligger ennå ikke. Veterinærinstituttet har også sendt ut spørreskjema til aktuelle hundeeierne, sier Bollestad til NTB.

– Jeg anbefaler hundeeiere å følge de rådene Mattilsynet har lagt ut på sine hjemmesider om hvordan hundeeiere bør forholde seg. Hundeeiere bør begrense nærkontakten mellom hunder og holde hunder i bånd, sier hun.

– Jeg har bedt Mattilsynet om å holde meg løpende orientert om saken videre.

Les også:

Publisert