Ber kristne komme ut av skapet

– Det er på tide at kristne tør å si sin mening. Jeg nekter å tro at alle troende fordømmer oss homofile, sier Hans Heen Sikkeland i Skeiv ungdom Rogaland.

Publisert:

Avtroppende leder i Skeiv ungdom, Hans Heen Sikkeland, og Arve Andersen, som er leder i landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) håper på godt oppmøte på Arneageren onsdag kveld. .Det er viktig å vise at diskriminering av homofile ikke er noe folk i Rogaland vil stille seg bak, sier Andersen. Foto: Cornelius Munkvik

  • Cornelius Munkvik
Denne artikkelen er over 12 år gammel

STAVANGER: Avtroppende leder i Skeiv ungdom, Hans Heen Sikkeland, og leder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring avdeling Rogaland (LLH), Arve Andersen, mener Rogaland er en god plass for homofile å bo.

Samtidig som motstandere mot den nye ekteskapsloven onsdag kveld vil demonstrere mot loven, mobiliserer de to organisasjonene til en motdemonstrasjon.

– Målet er først og fremst å vise omverdenen at Rogaland er en fin plass for homofile å bo. Diskrimineringen som den siste tiden har kommet frem i media er ikke gjengs med hva folk flest mener, sier Andersen som håper på godt oppmøte onsdag, til Aftenbladet.no.

Gjør vondt

De to legger ikke skjul på at forrige ukes avissaker rundt historien til homofile Arnfinn Nordbø har gått inn på dem.

– Det kunne imidlertid vært fristende å bare lene seg tilbake i godstolen og la enkelte konservative kristne få lov til å skjemme seg bort i avisene, sier Andersen.

Da han forrige fredag fikk høre Arnfinn Nordbø si at det er lettere å være homofil i Oslo enn i Stavanger, ble det imidlertid vanskelig å sitte stille.

– Vi vil bruke morgendagen til å motbevise dette. Vår markering på Arneageren er en fin anledning for andre kristne til å stille seg bak oss. Det er synd om konservative krefter fra bedehusmiljøet skal være talerør for alle kristne, mener Andersen og høster støtte fra Sikkeland.

Farlig gruppering

Hans Heen Sikkeland flyttet fra Østlandet til Stavanger for to år siden. Møtet med byen var veldig godt.

LLH sin avdeling i Rogaland er Norges nest største.

– Dette indikerer at homofile i Rogaland i større grad står frem enn andre plasser, sier Sikkeland som selv er troende.

– Det er farlig å lage grupperinger, for så å sette gruppene opp mot hverandre. I dette tilfellet kristne mot homofile. Vi bør bruke morgendagen til å vise at det er stor toleranse blant oss, sier Sikkeland.

– 2008 er kulturhovedstadsåret og overskriften er «Open port». Vi ønsker å gi mangfoldsåret mer innhold, legger Andersen til.

Diskriminering

De to har ingen planer om å sabotere onsdagens andre demonstrasjon.

– Kanskje blir den møtt med en stille protest, sier Andersen.

Flere politikere fra partier plassert over store deler av den politiske aksen har allerede sagt at de vil delta på LLHs demonstrasjon på Arneageren. Flere vil også holde appeller.

– Diskrimineringen vi blir utsatt for i enkelte konservative miljøer, er ikke den verste. Verst er diskrimineringen som er nedfelt i det norske lovverket. Saken vår er vanskelig så lenge vi ikke har de samme rettighetene som heterofile par, mener Andersen.

Videre påpeker han at det i Stavanger er vedtatt nulltoleranse for mobbing på grunn av seksuell legning.

Om dem som skal demonstrere mot den nye felles ekteskapsloven har Andersen følgende å si:

– Det er utrolig at enkelte er villige til å bruke så mye krefter på at folk ikke skal få vise hverandre sin kjærlighet.

(Stavanger Aftenblad / Fædrelandsvennen)

Publisert:

Les også

  1. - En trist dag for ekteskapet

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.