ROMA: Så langt er over 90 mennesker funnet omkommet, opplyser landets innenriksminister.

Mange personer var mandag formiddag fortsatt savnet, og dødstallet kan komme til å stige.

Er du i Roma? Kontakt oss her

Innesperret

Italienske myndigheter frykter at jordskjelvet kommer til å kreve mange ofre. Brannmenn med hunder forsøker nå å redde folk fra de sammenraste bygningene. Flere meldinger går på at redningsmannskapene hører rop om hjelp fra ruinene.

Mange hus er skadet eller har rast helt sammen i gamlebyen i L’Aquila i Abruzzo-regionen, og redningsmannskaper er i ferd med å redde mennesker som er sperret inne i ruinene av husene.

Deler av et studenthjem i byen kollapset i det kraftige skjelvet. Ifølge nyhetsbyrået AP skal flere studenter være sperret inne i studenthjemmet.

Studentene fortalte til det italienske TV-selskapet RAI at de ble vekket av skjelvet og løp ned trappene før deler av bygningen raste sammen rundt dem.

Unntakstilstand

— Vi klarte å komme ut sammen med andre studenter, men vi matte krype gjennom et hull I trappene mens gulvet ga etter, sa studenten Luigi Alfonsi (22) til nyhetsbyrået AP.

— Jeg var i sengen, det var som om det aldri ville ta slutt mens jeg hørte deler av bygningen kollapse rundt meg.

Illustrasjonen viser hvordan skjelvet bredte seg utover fra senteret. FOTO: USGS Ifølge nyhetsbyrået AP har statsminister Silvio Berlusconi erklært unntakstilstand i Abruzzo, og vurderer å kansellere et planlagt besøk til Russland.

Skjelvet målte 6,3 på Richters skala, ifølge geologer i USA, mens italienske målinger viser at det hadde en styrke på 5,8. Det hadde sitt episenter rundt 100 kilometer nordøst for Roma.

Les også: Søgne-kvinne: — Det ristet i huset

Det kunne kjennes godt i Roma, der mange mennesker ble vekket.

- Ingen nordmenn

Utenriksdepartementet har så langt ikke mottatt noen melding som tyder på at det er nordmenn i området.

— Vi har ingen informasjon som tilsier at det er nordmenn som er rammet av dette, men vi følger saken videre og kan ikke utelukke det, sier Bjørn Svenungsen kommunikasjonsrådgiver i UD.

Etterskjelv

Lokale myndigheter opplyser at skjelvet rammet klokken 03.32 lokal tid. Det ble i morgentimene mandag rapportert om to etterskjelv.

Ved 09:30-tiden mandag morgen ble området rammet av et tredje etterskjelv som målte 4,3 på Richters skala.

Tusenvis av mennesker mistet hjemmet i jordskjelvet. FOTO: AFP PHOTO