— For menneskene på den lille kyststripen er dette forferdelig. Heldigvis ser det ut for at våre folk ikke er rammet, sier Belck-Olsen til Aftenbladet.

«Våre folk» vil si sju palestinske medarbeidere ved Folkehjelpens kontor.

Vitner utestengt

Folkehjelpens folk i Gaza har i snart to måneder jobbet uten sjefen til stede.

— Israel har utestengt meg fra Gaza siden 1. november. I den siste tiden har hjelpearbeidere, diplomater og journalister opplevd det samme. Derfor har vi en stund ventet på dette angrepet, for nå er det færre som kan bevitne det som skjer. Israel har jo de siste dagene også truet med angrep, sier Kirsten Belck-Olsen.

Hun frykter også at det vil være mange barn blant de drepte og skadde.

— Angrepet startet jo mens barna var på skoleveien, sier Kirsten Belck-Olsen.

- Frykter mer bombing

Verst av alt er frykten, sier hun.

— Folk frykter at de kommer flere bomber fra luften. Det gjør jeg også, helt til den internasjonale fordømmelsen blir så stor at den må stoppe, sier Belck-Olsen.

— Frykter folk invasjon lang bakken med stridsvogner og bakkesoldater?

— Nei, det er luftangrepene som skremmer. Jeg tror ikke Israel vil gå inn på bakken. Da får de store tap selv også, svarer hun, med et sukk, og legger til:

— Den muslimske nyttårsfeiringen i morgen (søndag) blir i hvert fall ikke den samme.

Uten proporsjoner

Nora Ingdal, stedlig representant i Gaza for Norsk Folkehjelp fra 1998 til 2002, samt forfatter av boken «Mur – Delt landskap i Israel og Palestina» (2005) sammen med Anne Hege Simonsen, er også svært bekymret.

— Jeg har sittet ved telefonen i hele dag for å sjekke hvordan det går med våre mange venner i Gaza. Situasjonen der nede er kaotisk, og det hele er tragisk. Folk er fortvilet over å føle at de ikke kan beskytte ungene sine mot et massivt overgrep uten proporsjoner, sier Ingdal til Aftenbladet.

AFTENBLADET/FÆDRELANDSVENNEN