Søgne er godt kjent som «håndverksbygda», da mange fra Søgne har valgt videreutdanning i et av håndverksfagene. Det er svært mange gode Søgne-bedrifter med fagområder som bygg og anlegg, malerfag, mur, elektriker, landbruk, natur og skogbruk. Et yrkesfaglig tilbud rettet mot disse næringene og med god samhandling vil vi med en ny flott, moderne og tilpasset skole, kunne få et av de aller beste opplæringstilbudene i regionen.

Økt matproduksjon

Den 02.02.2016 behandlet Fylkesutvalget Innspill til jordbruksforhandlingene 2016 og Fylkesutvalget skriver i sitt svar til Landbruks— og Matdepartementet blant annet at: «Det bør sikres en inntektsutvikling som skaper fremtidstro i næringen, både for de som har investert og de som ønsker å investere i matproduksjon.»

Les også :

Søgne og Songdalen Høyre er glad for disse uttalelsene, da dette stemmer godt overens med regjeringens satsing på 20 % økt matproduksjon i Norge. Vi har store og gode matjorder med store utviklingsmuligheter i Søgne og Songdalen. Alle forhold ligger til rette for å kunne drive med god lokal matproduksjon.

Lokalprodusert mat

Vi mener det er helt avgjørende å få ungdom til å se nytteverdien av å produsere sikker, god lokalprodusert mat, fremfor å måtte importere mat. Det bør satses på kompetanse i alle ledd innenfor næringskjeden og verdikjeden «fra jord til bord» må få høy prioritet. Dette inkluderer blant annet Fylkeskommunens landbruksutdanning.

Les også :

Prognoser som Vest-Agder fylkeskommune har lagt frem vedrørende beregning av elevtallsveksten, viser at den er langt mindre negativt enn først antatt. Bekymringen rundt et synkende elevtall er blitt brukt som argumenter for å utsette byggingen av ny videregående skole på Tangvall. Når elevtallsveksten allikevel ikke er så nedadgående som antatt, er det grunn til å opprettholde første vedtak som ble gjort i Fylkestinget i 2015. Da var alle partiene enstemmig i at ny skole på Tangvall må igangsettes snarest, og i samarbeid med Søgne kommune.

Utvide utdanningsmulighetene

Høyre mener det er god grunn for å beholde og utvide utdanningsmulighetene rundt naturbrukslinjen — dette inkluderer naturbruk/-forvaltning, landbruk og gartnernæring, heste-/hovfaget, anleggsgartner og idrettsanlegg-faget, TIP, byggfag, mur m.m. Disse programområdene vil bli nærmest skreddersydd til alle bedriftene lokalt, som kan ta imot lærlinger og elever som skal utplasseres i bedrifter gjennom skoleåret. Det å være en moderne og tilrettelagt skole tiltrekker elever fra hele distriktet .

Aktuelle lenker: