Har du overhodet ikke tenkt på alle arbeidsplassene som kan reddes ved at Bykle kommune bidrar med penger for å opprettholde drift av bl.a. skitrekket på Hovden?

Man må jo greie å ha mer enn en tanke i hodet samtidig. Vi skal selvfølgelig spare på strømmen og være så miljøbevisste vi kan, men vi må jo veie det opp mot andre ting også. Har du glemt hvor mye bl.a. utelivsbransjen sliter nå etter koronaepedemien der de var tvunget til å si opp/permittere sine ansatte? Disse ansatte har jo ikke sittet på baken og ventet på at alt skal ordne seg, så nå taper jo faktisk utelivsbransjen på at de ikke har nok ansatte og dermed ikke kan holde åpent når de egentlig skulle.

Hvis du mener at det er konkurransevridende å bruke de muligheter en har for å opprettholde driften av Hovden som turistdestinasjon, må du etter min mening ha misforstått. Skal f.eks. slakterne, bakerne osv nord i landet som har tilgang til billig strøm redusere produksjonen for å sympatisere med slaktere som sliter i sør?

Du drar bl.a. frem Eiffeltårnet som et eksempel, det er bra at de skrur av lyset en time før for å spare strøm, men hvorfor ikke tidligere? Jo, fordi de er avhengig av Eiffeltårnet sitt, det er jo en stor turistmagnet slik som snøen er på Hovden.

Bykle kommune bidrar også med å spare på strømmen og har også senket temperaturen på sine bygg, men jeg applauderer deres måte å drive kommunen på slik at folk får mulighet til å bo i Bykle kommune ved at det finnes jobber og steder og bo. Jeg er også ganske trygg på at alle som har mulighet og lyst kan komme til Hovden i vinter og bruke naturen og skitrekket for den del hvis snøen ikke daler ned når det passer for oss, for det gjør den jo ikke alltid.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.