Vi er midt i en energikrise. Det oppfordres til strømsparing over hele linja. I mitt private hjem har jeg selv skrudd av varmekablene. I Paris skal de nå skru av lyset en time før på Eiffeltårnet for å spare strøm. I Tyskland leser jeg nå at de har mistet en isbre, angivelig på grunn av økt temperatur på kloden. Flere kommunale bygg i Norge sparer strøm, og det har til og med vært snakk om å skru av gatebelysning.

Jeg kunne fortsatt med eksempler her, men lar det være.

Den 27/9 leser jeg i avisen at Bykle kommune vil gi 7.000.000kr i øremerkede midler til drift av snøkanoner. Det et ikke til å fatte. Snøproduksjon er noe av det mest energikrevende som går an. Alpinsenteret sier selv at de kanskje bruker mellom 147.500kr og 500.000kr i døgnet på å kjøre snøkanonene. På Norges skiforbund sine sider leser jeg at en snøkanon trekker 140.000w. Jeg lurer på hvor mange av disse Hovden Alpinsenter har til rådighet.

Jeg leser mye i aviser om hyttelandsbyer og nedbygging av norsk natur.

Det er et paradoks at vi alle må spare strøm, og så er det dette som nå skjer. En totalt unødvendig snøproduksjon med et forbruk som kommer i tillegg til strømkrevende hytter, med varmekabler og lademuligheter for elbil.

Hva om alpinsenteret heller hadde lagt om profilen, og skrytt av naturlig produsert snø?

Hva om de hadde fokusert på klima, og vært mer i kontakt med virkeligheten som vi andre må leve i?

Er det ikke også konkurransevridende for andre skisenter i regionen, som ikke har penger de har mottatt av kommunen?

Jeg er glad i vinter og snø, det har ikke noe med det å gjøre, men jeg er også opptatt av at fremtidige generasjoner skal få nyte norsk natur. Hovden Alpinsenter har en vei å gå.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.