EVJE OG HORNNES: Hans kolleger i politiet takket onsdag for et langt samarbeid med sin gode sjef med en meget særegen gave – et par langrennsski med politiets farger og ordene «Politi» og «X-lensmann» godt synlig på framsiden.

– Jeg ble skikkelig paff da jeg fikk skiene. Dette var en veldig flott gave og et minne for livet, sier Terje.

Det var hans kollega Kim Asbjørn Haugen i Kristiansand som tok initiativet til en kronerulling som resulterte i at Terje har fått et par skikkelige konkurranseski. Han lover å ta dem i bruk i løypene om kort tid.

Foto Privat

Terje startet som politimann i Oslo for 38 år siden og jobbet der i ti år, inkludert seks år i antiterrorgruppa. Så byttet han beite og gikk gradene ved lensmannskontoret i Evje – først som betjent, så førstebetjent og dernest lensmann. De siste tre årene har han jobbet som politikontakt.

Terje har levd et aktiv trenings- og konkurranseliv og er ofte å se i løypene på Høgås. Han har deltatt i Sesilåmi og Birken på ski og sykkel en rekke ganger. I Otra IL har han tidligere vært med ti år i skigruppas styre som sekretær. Han er fortsatt medlem av klubben og er av og til med på arrangørsiden.

Terje har vært glad i å trene hele livet. Foto Privat