Kristiansanderen Madelen Berås (30) vant i helga sin andre seier på halvannen uke, denne gang på sin svenske hjemmebane Sundbyholm. Kristiansanderen Madelen Berås (30) vant i helga sin andre seier på halvannen uke, denne gang på sin svenske hjemmebane Sundbyholm. Foto: Privat

Vurderte å slutte – vant ny seier

I fjor hadde jeg så mye stang ut som montérytter at jeg flere ganger vurderte å gi opp. Etter min andre strake seier i 2021 er jeg veldig glad for at jeg har fortsatt i salen.

UTØVERBLOGG: Endelig får jeg uttelling for all trening og tid jeg bruker som montérytter, Det føles helt fantastisk etter et totalt usselt 2020 for meg i denne sporten. Jeg hadde ingen seier på 36 starter. I år har jeg altså vunnet mine to første løp, først med Mando Diao for knappe to uker siden, så med Rotate nå i helga.

Jeg håper virkelig dette kan fortsette, for det vender veldig fort i denne sporten. Det har jeg fått lært meg gjennom mange år. Men samtidig blir man mye sterkere av all motgang. Mange ganger jeg ville gi opp, kjente jeg at jeg ikke har fått vist hva jeg egentlig er god for, og det er vel det som har gjort at jeg har klart å motivere meg videre. Jeg er hard mot meg selv og fokuserer heller på det som er gjort dårlig framfor det jeg faktisk gjør bra.

Jeg vil gjerne at alt skal være perfekt, men slik er jo ikke livet. Så jeg har vel klart å roe meg litt, og fokusere mer på hva jeg er bra på, være positiv og hele tiden ville bli bedre og utvikle meg. Jeg føler at jeg er i en utviklingsfase som jeg håper kan få meg dit jeg vil: Bli en topprytter og få bra resultater med mine hester.

Hesten Rotate trenes og eies av Stefan Melander, min arbeidsgiver. Han er en fantastisk mann som ikke har gitt opp troen på meg, gitt meg sjanse på sjanse, og endelig klaffet det perfekt med Rotate, som i dette løpet var en 15-oddser. Han har gått mange tøffe løp mot veldig bra hester, så vi hadde en tanke bak at han gikk ned en klasse nå og med det rette løpet burde han være helt der framme. Helgas ritt kunne ikke vært mer perfekt, og da ble det enkel seier og 30.000 svenske kroner i førstepremie. Jeg kommer til å trene beinhardt videre og kjempe for å bli en så bra versjon som mulig av meg selv som rytter.