Kristiansanderen Madelen Berås (30) red onsdag inn til seier på Solvalla og 40.000 kroner i førstepremie med montéhesten Mando Diao. Kristiansanderen Madelen Berås (30) red onsdag inn til seier på Solvalla og 40.000 kroner i førstepremie med montéhesten Mando Diao. Foto: Adam Strøm

Seier i årets første løp

I mitt første løp i 2021 ble det seier med en hest jeg virkelig unner å vinne.

UTØVERBLOGG: Mando Diao er en 11 år gammel vallak som viser at alder bare er et tall. Han har prøvd monté fire ganger tidligere med ulike ryttere og blitt disket alle fire gangene grunnet galopp. Så fikk jeg sjansen femte gangen, og det endte i en strålende andreplass. På Solvalla i Stockholm i går fikk jeg sjansen igjen og da ble det overlegen seier og 40.000 kroner i førstepremie. Det var hans første seier noensinne og han har tidligere også vært med i 38 travløp.

Det varmer virkelig mitt hjerte at eieren elsker hesten sin så mye og aldri har gitt ham opp. Da jeg red hesten første gang, kjentes det som om han hadde dårlig selvtillit. Han bare galopperte og travet ikke ett steg. Da tenkte jeg at jeg må bare holde meg så rolig som mulig hele tiden, og velge å stole på at han stoler på meg. Og det gjorde han virkelig. Andre gangen var det som å ri på en ny hest som våget å ha troen på seg selv. Etter oppvarmingen fikk jeg en veldig god følelse og den viste seg å holde stikk.

Her er jeg med Mando Diaos eier og trener Stefan Åkerberg. Foto: Adam Strøm

I begge løpene jeg har ridd Mando Diao har jeg tatt det rolig fra start og skrudd opp dampen til slutt. Det har fungert veldig bra for en hest som nå har fått et skikkelig oppsving etter en tøff start på montékarrieren.

For min del gjelder det stadig å bli en bedre rytter og jeg trener mye og med god kvalitet om dagen. Nå som vi har fått en montépyton på Sundbyholmstravet (der jeg bor), er det lagt opp til trening der hver tirsdag, og så har jeg to fine montéhester hjemme jeg trener i sal med ei venninne en-to ganger i uka. Da er vi ute og rir i halvannen time i strekk, noe som virkelig kjennes i lårene. Ved siden av holder jeg min crossfit-trening ved like.

Den gode starten på året smakte veldig bra og gir meg fornyet tro på at 2021 blir et bra år i montésalen.

Les mer om og av Madelen Berås her