SANDEFJORD: Ungdommens Badmintonmesterskap (UBM) er uoffisielt NM for U15- og U17-spillere og samler de beste utøverne fra hele Norge. Det skulle ha blitt arrangert i vår, men ble utsatt til sist helg på grunn av koronasituasjonen.

– Endelig er turneringene i gang igjen, sier trener Ikmal Hussain, som var fornøyd med elevenes innsats i Jotunhallen, men som gjerne skulle hatt med seg hjem en gullmedalje.

Selma Kvarenes Bjørnestøl (15) deltok i U15-klassen og spilte solid gjennom hele mesterskapet.

Selma Kvarenes Bjørnestøl var beste KBK-spiller i Ungdommens Badmintonmesterskap med sine to sølvmedaljer. Foto: Privat

– Selma var tett på gullet. Hun ledet 18–14 i det tredje og avgjørende settet i damesinglefinalen, men tapte til slutt 19–21, 21–18 og 21–19 mot Nila Lorvik fra Herøy, forteller treneren.

To finaler

Sammen med klubbvenninne Hedda Berg Angell (14) spilte Selma seg også fram til finalen i damedouble, og gikk på en ny tre setts kamp. Duoen fra KBK tapte til slutt 21–19, 19, 21 og 21–14 mot Mina Korssund, Moss og Nila Lorvik, Herøy.

Selma Kvarenes Bjørnestøl (t.v.) og Hedda Berg Angell fra Kristiansand Badmintonklubb vant sølv i damedouble under Ungdommens Badmintonmesterskap i Sandefjord. Foto: Privat

– Det var veldig gøy, og litt uvant, å spille turnering igjen. Rart å begynne sesongen med en så stor og viktig turnering, forteller Selma og legger til:

– Jeg prøvde å holde hodet kaldt og gi alt jeg hadde i alle kampene. Det var spesielt gøy å spille double, da Hedda og jeg spilte veldig bra sammen. Og så var det fantastisk å reise på tur med klubben igjen og treffe folk fra hele landet.

Fem bronsemedaljer

I den eldste ungdomsklassen, U17, var det litt spesielt da flere av de beste spillerne i 2005-årgangen manglet, inkludert de tre KBK-erne Maja Morvik, Filip Bøhn og Sander Østhassel. De er i Slovenia og spiller ungdoms-EM med det norske landslaget. UBM og EM havnet dessverre på samme uke da UBM ble utsatt fra i vår. Dermed var det opp til de øvrige KBK-spillerne å forsvare klubbens ære.

Andreas Andersen Roksvåg (17) levde opp til forventningene og spilte seg fram til semifinale i herresingle U17. Der tapte han en jevn kamp mot den senere finalevinneren, Thomas Barth fra Bergen.

Også i herredouble ble det bronsemedalje til Andreas, i par med Vetle Vinnes Bråten fra Askøy.

Nicoline Wærsten (t.v.) og Stine Skjævesland Pedersen meldte flytting og overgang til KBK før denne sesongen. Foto: Privat

I jenteklassen var det to helt ferske KBK-spillere som oppnådde de beste resultatene. Nicoline Wærsten (16) og Stine Skjævesland Pedersen (16) flyttet fra hhv. Oslo og Sola, til Kristiansand i august. De skal kombinere badmintonsatsing med videregående skolegang på Akademiet de tre neste årene.

Sammen vant de bronse i damedouble, og Nicoline vant også bronse i damesingle. I semifinalen tapte hun en jevn kamp mot Victoria Zhang fra Haugerud.

– Jeg spilte en av mine aller beste turneringer, og er kjempefornøyd med å ha fått til det jeg har trent på, forteller Nicoline, som tidligere spilte for Vester Aker.

– Det var rart å ta på seg KBK-trøya til den første kampen, for jeg har aldri spilt for en annen klubb tidligere. Men jeg ble fort vant til det. Jeg var stolt av å representere KBK og satte utrolig stor pris på å reise med mange lagkamerater som heiet på hverandre.

Resultatet ble tre sølvmedaljer og fem bronsemedaljer til sammen til KBK-gjengen, i tillegg til mange kvartfinaler.