Stiftelsen Fritt Ord har bevilget 200.000 kroner til årets runde med Protestfestivalen, som går av stabelen i Kristiansand fra 5. til 11. september.

— Fritt Ord har vært med oss en god stund og vist støtte. Å få 200.000 kroner i denne tildelingsrunden er helt avgjørende for festivalen, siden vi har mistet statsstøtten. Det lokale næringslivet har også bidratt med rundt 180.000 kroner til årets festival, så det begynner å se lyst ut, sier styreleder i Protestfestivalen, Lars-Ivar Gjørv, til Fædrelandsvennen.

Protestfestivalen har hittil avslørt at både Sylvi Listhaug og Kris Kristofferson kommer til byen i høst. Hele programmet vil slippes på Håndverkeren fredag kveld.

I samme tildelingsrunde har Kristiansand folkebibliotek fått 80.000 kroner til prosjektet Bjørneboe-dager, som blir en tredagers hyllestfestival til forfatteren i oktober.

— Jeg mener at Kristiansand trenger en litteraturfestival, og det er det jeg vil starte med disse Bjørneboe-dagene, sa arrangementsansvarlig ved Kristiansand folkebibliotek, Randi Berge Wandrup, til Fædrelandsvennen i april.

Vest-Agder-museet har fått kroner 50.000 til utstillingen «Uniformeringens kraft - makt, avmakt, konformitet og utenforskap».