— Det å finne vår sound har vært en oppdagelsesferd, sier Simen Rem.

— Vi startet å gjøre konserter i 2011, og hundre opptredener etter følte vi at vi hadde funnet en identitet underveis: To generasjoner Rem. Musiker og poet. Falsett og basstemme. Nå synes jeg vi har klart å fange den identiteten på plate, forteller han.

Sammen med sin far, poet og forfatter Håvard, er Rem aktuell med albumet «Hustavler», som du kan lese anmeldelsen av her.

Siste natt

Året var 2011 da Simen Rem kom over manuskriptet til farens kommende poesiutgivelse «30 40 50». Han ble spesielt grepet av diktet «Siste natt».

_J9A6767.jpg Foto: Pressebilde

— Teksten omhandler en hendelse fra mitt eget liv: Mine foreldres skilsmisse. Jeg kjente meg igjen i den, og det ble den første av pappas tekster jeg satte musikk til, sier junior.Det ble flere låter. Og etter hvert ble det hundre konserter som duo. Håvards resiterende stemme og Simens akustiske gitar.

— Låtene har funnet en form underveis. Etter en konsert på Kilden i fjor, mens vi satt på Sørlandsbanen, var vi enige om at dette virkelig var begynt å gå seg til. Så vi skrev en mail til forlaget Grappa om at vi hadde lyst til å gå i studio. Det er litt dårlig dekning på den strekningen, men rundt Nelaug trykket vi «send». Da vi var kommet til Oslo hadde vi fått svar om at de ønsket et møte, forteller senior.

God tid

Møtet ble til platekontrakt, og innspilling i Halden. For Håvard Rem var det på tide.

— Jeg har gått i studio med musikere tidligere, men jeg har aldri klart å få lesinga mi til å gå sammen med musikk. Det har nok også hatt litt med dårlig tid å gjøre. Men med Simen er dette blitt som fisketurer. Poenget er ikke å få fisk, men å tilbringe tid sammen og ha lave skuldre. Så etter hvert har jeg knekket den lesekoden. Også fordi Simen kjenner meg, og han er god pedagogisk, sier han.

Junior har spilt gitar i femten år og ga i 2012 ut plata «Ønskediktet» med svartmetallbandet Ørkenkjøtt. Han føler Rem & Rem har vært et steg videre musikalsk. Han har dessuten kommet enda litt nærmere sin far.

— Det tilfører oss noe ekstra når vi jobber sammen som vi har gjort. Vi har 25 års felles levetid som vi finner tilbake til i tekstene og musikken.

Cohen

På plata fins også Rem & Rems versjoner av sanger senior har skrevet med Morten Harket og Kaizers Orchestra, samt nye gjendiktinger av Bob Dylan og Leonard Cohen - som begge har stått sterkt i Rems forfatterskap.

Og han er ikke ferdig med dem ennå. Til høsten settes det opp en teaterkonsert med Leonard Cohens sanger på Oslo nye teater. Naturligvis gjendiktet av Rem. Og med Espen Beranek Holm og Mariann Aas Hansen som sentrale aktører.

— Det er hovedsatsingen til teateret i høst. Og det er et dristig prosjekt. Man er ikke vant til musikkteater i Norge. Det er ingen dialog og ingen replikker. Musikere iscenesetter 18 Cohen-låter, og det utgjør forestillingen. Veldig spennende, sier arendalitten.

Yngste blad Rem holder på med et soloprosjekt som han beskriver som «refrengrock med akustiske og elektroniske innslag». Planen er utgivelse i 2016.