VISER/BLUES

(Grappa)

Det oser av sjel og nerve her. Respekt og forståelse. Og kontraster. For det er et stykke mellom den rustne stemmen til Håvard og den mer klangfulle vokalen til Simen. Men avstanden og spennet mellom dem fullbyrdes til noe stort flere plasser her. Ikke minst på den nydelige, såre og melankolske sangen, «Siste natt», som i utgangspunktet var et skilsmissedikt.

Åpneren «Ny nåde» er ei nydelig og dempet vise med en flott melodi med en ettertenksom tekst om selve livets gang. Sårbart og trist, men likevel forlokkende og god å lytte til. Litt i samme stemningsleie ligger avslutningslåten, «Vuggevise», tidligere innspilt av Morten Harket. Dette er med andre ord en miks av tidligere utgitte låter og helt nye.

Bob Dylans «Ugliest Girl in The World», som selvsagt heter «Den støggaste jenta på jord» her, sørger for at underholdningsverdien også er til stede. Etter den får vi det lange diktet, «Balladen om Hans Nielsen Hauge», formidlet med Håvard Rem sin grove stemme med hardingfele i bakgrunnen, og litt mer i lydbildet etter hvert.

Spennvidden i materialet er stort og utfordrende. Det fungerer bra for det.

I vår portretterte Fædrelandsvennen Håvard Rem, som da fortalte om litteratur, religion og sin «veldig negative side». Les intervjuet her.

Rem&RemPlatecover.jpg