• Når: Lørdag kveld

  • Hvor: Caledonien Hall, Kristiansand

  • Publikum: cirka 780

KRISTIANSAND: CC Cowboys entrer scenen til lyden av kraftfulle trommeslag, og starter konserten med sangen «Innriss» fra deres nyeste album med samme navn. Dette er en melodisk og stemningsfull låt som tar tak i publikum fra første stund. Allsangen er i gang for fult allerede på sang nummer to, «Spellemann».

Hovedmannen bak bandet, vokalist og gitarist Magnus Grønneberg har en stor innlevelse og god artikulasjon, som gjør det lett for publikum å få med seg teksten. Grønneberg viser at han er en dyktig poet med det nye låtmaterialet, og har med seg datteren Hanna-Maria Grønneberg på noen duetter. De to har stemmer som passer hverandre perfekt, og sangen «Bare du» blir fremført på en vakker måte som etterfølges av stor applaus fra publikum.

Det er derimot ikke før de gode gamle rockelåtene kommer, at stemningen begynner å koke for fult. Låten «Nå kommer jeg og tar deg» gjør at hele dansegulvet rister på Caledonien. Det er svært få som klarer å stå stille når CC Cowboys starter sin store hitparade. Med over 20 år bak seg i bransjen, og en rekke kjente låter, er det ikke rart det blir god feststemning.

Bandet er samspilte og det virker som de storkoser seg. Gitaristen Jørn Christensen og bassisten Per Vestaby er flinke til å bevege seg på scenen, og har stilen i orden med hatt og solbriller. Lydbildet er fint balansert, men dessverre drukner noen gitarsoloer, som blant annet under sangen «Tigergutt».

Ved bruk av gamle skrivebordslamper blir scene opplyst på en original måte. Det eneste store irritasjonsmomentet er den stadig økende følelsen av å være på en revy når lysmannen skrur av alt lyset etter hver eneste låt. Det kan umulig være så hemmelig det som foregår på scenen mellom sangene.

CC Cowboys topper det hele med siste nummer på repertoaret ”Vill, vakker og våt”, som også oppsummerer hele konserten. Et vilt publikum, vakre tekster og melodier og et vått dansegulv fullt av utsølt drikke. Når man legger til noen klassiske norske rockelåter, er det er akkurat slik en festkonsert som dette skal være.