KRISTIANSAND/GRIMSTAD: Kulturminister Hadia Tajik har denne våren vært på turné landet rundt for å delta på innspillsseminar for det neste kulturløftet. Fredag 14. juni gjester hun Kortfilmfestivalen i Grimstad, for å delta på en filmpolitisk time sammen med Bransjerådet for film og Kortfilmfestivalen.

— Dette ser vi på som en fin anerkjennelse til filmbransjen. Da får vi sagt fra om hvor skoen trykker, sier Torunn Nyen, Kortfilmfestivalens kunstneriske leder, til Fædrelandsvennen.

Bransjerådet for film består av Norsk Filmforbund, Produsentforeningen, Dramatikerforbundet, Norsk Skuespillerforbund og Norske Filmregissører. De vil i løpet av kulturministerens besøk komme med både utspill og innspill. Kulturminister Tajik innleder møtet, og det vil være fritt fram fra salen for engasjerte filmarbeidere å fortelle kulturministeren om sine behov.

— Artig for dere med staselig besøk?

— Det er viktigere for oss at filmfolket kommer og får et godt faglig utbytte, men det er hyggelig at hun kommer og kaster glans over festivalen, sier Nyen.