KRISTIANSAND: Einar Haukaas (61) fra Mandal og kona kjøpte allerede i januar billetter til gårsdagens Elton John konsert. Alt så ut til å ligge til rette for en kjempekveld, helt til politiet dukket opp inne på arenaen og erklærte billettene for ugyldige. Noen andre hadde også fått billetter til deres plass.

— Det føltes veldig ubehagelig når politiet kom å anmodet oss om å flytte oss fordi plassene tilhøret noen andre, sier Einar Haukaas.

Han og kona fikk allikevell sett konserten.

— Vi fikk tildelt plass på vipseksjonen, så sånn sett løste det seg jo. Det eneste som ødela opplevelsen litt var den mistenkeliggjøringen vi følte.

Problemet gjaldt ikke bare Haukaas, også flere andre opplevde å bli bortvist fra plassene sine.

— Vi fikk beskjed om at dette var et problem som gjaldt rundt 250 billetter. Jeg vet ikke om det løste seg like bra for alle, forteller Haukaas.

Arrangøren kjente til problemet i forkant.

— Vi oppdaget en feil i billettsystemet i april. Denne feilen gjorde at billetter kunne bli solgt flere ganger. Vi fikk fikset problemet, men da var skaden allerede skjedd, sier daglig leder i Start Toppfotball AS, Harald Andersen.

Han har fått stipulert at det dreide seg om en rundt 20 til 50 billetter.

— De som ble bedt om å flytte seg skal ha fått tilbud om like gode, eller bedre plasser. Vi visste jo på forhånd at dette kunne blitt et problem. Jeg tror det løste seg bra, men jeg beklager selvfølgelig dersom noen følte dette ubehagelig, forteller Andersen.

Politiet hadde også fått informasjon om problemet.

— Vi var der bare for å unngå at det ble noen problemer ut av dette. Vi opplevde at det hele løste seg veldig greit, sier leder for ordensseksjonen i Agder politidistrikt Reidar Vang.

Han legger til at det er vanlig med litt billett trøbbel på såpass store arrangementer.

— Det er ganske vanlig at man opplever billetttrøbbel når det dreier seg om ting av denne størrelsen. Enten problemet er svartebørshandel eller andre feil, slik som denne gangen, forteller Vang