Foto: Reidar Kollstad
Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: — Dette er veldig bra, roper Marit Jørundland og setter to tomler i lufta mens Elton John spiller «I Guess That’s Why They Call it the Blues».

— Jeg hadde høye forventninger, og de innfrir han. Jeg får det jeg har betalt for, konkluderer hun.

I går kveld var hun en av over 19 000 personer som flokket til Sør Arena for å oppleve den adlede briten live.

Været var ikke mye å skryte av. For en uvitende sjel kunne det faktisk se ut som om sørlendinger med regnhatter flokket til en Terje Vigenkonferanse. Heldigvis så ikke folk ut til å ta seg plage av de tunge dråpene.

— Regnet betyr ingen ting. Vi elsker El­ton John, og trenger ingen annen form for rus, fortalte søstrene Tove Nygaard og Vibeke Axelsen før konserten satte i gang.

Solbriller

De hadde for anledningen tatt på seg solbriller i El­ton John-stil, noe også superstjernen hadde på seg da han entret scenen kvart over åtte. Han åpnet med «Funeral for a Friend», til ellevill jubel fra hele Sør Arena.

— Takk for at dere kom hit i regnet, sa Elton John etter første sang.

60-åringen har en hitkatalog selv de største musikere sikler etter, og serverte dem på rekke og rad til kristiansandspublikummet. I løpet av konsertens første time fikk vi høre blant an­net «The Bitch is Back», «Madman Across the Water», «Sacrifice» og «Daniel».

Elton John og bandet hadde med seg hele åtte trailerlass med utstyr til Sør Arena. En av dem må ha vært reservert Davey Johnstone, som nærmest brukte en ny gitar på hver eneste sang.

Publikum brukte litt tid på å våkne skikkelig, men ble atskillig mer høylytte etter noen solide pianosoloer fra Elton.

Forventninger

Før konserten var det et forventningsfullt publikum som kom til Sør Arena. Blant dem var Starts keepertrener Erik Ruthford Peder­sen.

— Jeg håper på en fin opplevelse. Vi har jo også en flott arena for konserten. Elton John har jo litt av et program for tiden. Det er like hektisk som for en tippeligaspiller, sa Ruthford Pedersen.

Ope­ra­san­ger Jens Olai Just­vik var også på plass.

— Dette blir en opplevelse. Det er vel første gang han spiller på lundssia, fleipet han.

Mens de fleste møtte opp en time før Elton John gikk på scenen, var det enkelte som var litt mer ivrige.

— Vi har vært her siden klokken halv to i formiddag. Det er for å få de beste plassene foran scenen, fortalte Anders Bendixen fra Lillesand.